Vad som helst för ett rus!

Det finns en massa myter om saker som ska ge rus. Vilka kommer inte ihåg att man skulle dricka öl med sugrör för att bli snabbare full? Eller att man skulle frysa ned ölen för att sedan kunna hälla ur ren alkohol?  Man provade alla möjliga och omöjliga varianter när man var tonåring.

Det finns några få som jag inte provade, som t.ex. att dränka en tampong med sprit och köra upp i rumpan, den avböjde jag.  Däremot provade jag nog allt annat. Vi provade att röka muskot, någon sa att det skulle ge rus. Även bananskal provröktes, det fungerade inte heller.  Möjligtvis fick man lite ont i halsen efter ett antal bananer.

Man provade att sniffa olika saker, bland annat panodil. Det maldes ned och snortades ihop med att man drack alkohol. Det fungerade inte heller, däremot blev det en massa vit gegga som rann ur näsan.

Det är märkligt vad man kan luras till att tro på för dumma idéer. Men provar man aldrig så får man ju inte veta? Jag längtar i alla fall inte tillbaka till tiden då man drack häxblandningar som smakade apa. Och visst var man bombsäker på att ingen skulle märka att man hade hällt i vatten i spriten? Eller när man satt ute i ruggigt väder med en kall folköl och huttrade. Och till råga på köpet var man tvungen att fixa någon som kunde köpa ut. I en viss ålder var man beredd att stå ut med mycket för att få ett rus.

Sedan har man väl förvisso provat vissa saker som faktiskt fungerar, men ansvarsfull som man är så lägger jag inte ut det på bloggen för jag tror nog att ungdomar är precis lika korkade idag, om inte värre.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *