Den feta morsan!!


På väg hem från jobbet som vanligt på gröna linjens tunnelbana. Jag satt mitt emot en mamma med en liten flicka. Mamman var tjock och ungen likaså, den lilla flickan smaskade på något som verkade vara en blandning av glass och kaka. Antagligen någon form av mellanmål. Ungen som kan ha varit 7-8 år kanske hade redan en mage som hängde över byxorna och kinder som en valross.

Jag undrar vad den flickan får höra i skolan? Om hennes klasskompisar påpekar hennes övervikt? Jag funderade också över om hon kommer att vara fet resten av sitt liv? Antagligen så kommer hon det, då människors kosthållning och livsstil ofta grundläggs redan tidigt.

Det orättvisa är att hon inte har fått välja själv. Det är hennes feta morsa som köper glassen, kakan, godiset och sätter i hennes hand. Det är den feta morsan som ser till att ungen är understimulerad och inte rör på sig. Det är den feta morsan som kanske förstör ungens liv och kommer få henne att vara missnöjd med sin kropp resten av livet. Därtill kommer den stora ohälsa det medför att bara äta skit och vara fet.

Vilken förälder gör detta mot sitt barn? Är den feta morsan helt blind? Hon kan väl inte undgå att se att ungen är tjock? Ändå fortsätter hon att trycka i sin egen dotter en massa skräp! Fortsätter att göda ungen och staka ut hennes väg genom livet, rakt in i ohälsans velodromkurva. Är det inte barnmisshandel? Jag fick god lust att säga något, men jag avstod för att självklart inte såra den lille. Men någon borde ta ett rejält snack med den feta morsan.

Borde inte skolsjukvården uppmärksamma detta? Ta ett samtal med föräldrarna? Det gör man ju så fort man misstänker att man förstör ungen på andra sätt. Varför är det tabu att påtala detta? Det är trots allt barnets framtid och liv det handlar om. Inget kan väl vara viktigare. Jag bara undrar hur fan tänker föräldrar egentligen? Om de inte kan ta ansvar för sig själva så ta för fan ansvar för era barn! Det är NI som har satt dom till världen. Jag borde fan ha tagit den där äckliga glasskakan och kört ned i halsen på den feta morsan! Choke on it!!!

Det är som vanligt. Den feta morsan äter skit och trycker i ungen samma skit. Den feta morsan rör inte på sig, ungen rör inte på sig. Aktiva val från den feta morsan leder till ohälsa. Sedan skyller man på generna… yea right.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Den feta morsan!!

  1. Mitt Nya Liv skriver:

    Stackars flicka.

    Mina föräldrar (även min farmor) hade en tendens att ge för stora portioner, för mycket lördagsgodis etc. åt mig när jag var liten (konstigt nog har jag trots detta alltid varit aktiv som liten – satt aldrig inne och svällde framför tv:n). Jag var dock inte ”fet”, men nog hade jag några kilon för mycket.

    Idag kämpar jag med min vikt. Jag tycker inte om hur jag ser ut och väldigt ofta önskar jag att min uppväxt hade sett annorlunda ut (endast kosten förstås).

    Det är synd om den där flickan du såg, väldigt synd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *