Det behövs visst färre skilsmässor


 

Nu har Liza Marklund åter igen fått spelet. Hon domderar och skäller på fyra politiker som gemensamt gick ut och sa att man borde jobba för färre skilsmässor. Detta fick fru Marklund att gå i taket och börja raljera och männens maktmissbruk och att de flesta skilsmässor är männens fel för att de inte städar och är hemma med barnen. I Lizas värld är det alltid männen som är förövare och kvinnor offer. Att sedan undersökningar visar att det i regel faktiskt är kvinnan som inte vill släppa ifrån sig förmånen att vara hemma med barnen bortser hon naturligtvis ifrån.

Hur som helst, själv tycker jag det var en bra idé att verka för färre skilsmässor. Dessa tre kristna (vilket Liza starkt hakade upp sig på) politiker har en poäng, jag håller helt med om, att folk skiljer sig för lätt idag. Jag förstår inte hur någon kan vara emot att jobba för färre skilsmässor, dvs. att fler äktenskap och familjer ska fungera och hålla.

Deras resonemang är även det underbyggt. Det har visat sig i forskning att barn, speciellt pojkar råkar lättare illa ut efter en skilsmässa. Att pojkar är särskilt utsatta är inte så konstigt då 90 % av alla vårdnadstvister däms till kvinnans fördel pga. av gamla fördomar (samt att 90 % av socialarbetarna är kvinnor) att det är ”mer” mammans barn (detta gäller dock inte när det gäller att betala underhåll och dela på ansvar, då ska gud veta att det är lika mycket mannens barn, men rätt till umgänge har han inte).

Detta resulterar oftast i att barnet bor hos mamma och träffar sin fader varannan helg. Barnet går i dagis, förskola, och skola, även där är avsaknaden av manliga förebilder väldigt stor. Dessa skilsmässopojkar växer i princip upp helt utan nära manliga förebilder som de behöver. Att Liza marklund har svårt att erkänna att faderns föräldraskap är lika viktigt som mammans är beklagligt. Att hon även domderar att vi måste få in fler kvinnor i några få välbetalda styrelserum är ännu värre. Är det inte viktigare att få in män i barnomsorg och skola? Så att våra barn får växa upp nära manliga förebilder? Det skriver hon aldrig om.

Liza Marklunds lösning på alla problem är som alltid ”Kvinnor måste få mer makt och män mindre”. Hur vore det om dessa rabiatfeminister tittade lite på verkligheten istället? Hur vore det om de försökte ändra på de könsroller som även drabbar pojkar? Jag har aldrig sett eller hört Marklund säga någon gång att kvinnor måste släppa ifrån sig makt där de har mer eller att pojkar måste befrias från könsroller, det gäller bara åt ett håll. Att få in män på vikiga områden lika mycket som de gapar om några överbetalda styrelseledamöter? Dom skiter jag fullständigt i! Och en sak är jag säker på, färre skilsmässor vore bra. Folk skiljer sig för lätt, knullar runt för lätt. Jag är långt ifrån religiös, men folk behöver ta mej fan lite mer moral! Inte har väl samhället blivigt bättre sen folk började skilja sig till höger och vänster utan att verkligen försöka först?

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *