För ful för OS!

 


 

 

OS i Kina är i full gång. Själv har jag inte sett en minut av det då det går på helt fel tider. Men det är inte av den orsaken jag anser det är helt sjukt att Kina får vara värd för OS. Kina är en diktatur som inte respekterar mänskliga rättigheter. Man förföljer, fängslar och torterar sitt eget folk. Massrättegångar och avrättningar hör mer eller mindre till vardagen. Slavarbete är även det vanligt, och en arbetare har inga som helst rättigheter. Ska ett sådant land få arrangera OS? Absolut inte.

Det har även framkommit andra små men intressanta detaljer som visar på hurdant Kina faktiskt är. Det stora fina fyrverkeriet ni såg på invigningen, en del av det var dataanimerat och klipptes in i rätt tid av tv-sändningen. Man har även kommenderat ut folk till t ex fotbollsmatcher som ej är fullsatta för att heja och ge intrycker av utsålda arenor. Allt för att ge en show utåt, man lever kvar i det kalla krigets dagar.

Men det elakaste var nog att den lilla tjejen som sjöng på invigningen bara mimade. Den 7-åriga tjej som sjöng på riktigt ansågs för ful. Hennes knubbiga ansikte och ojämna tänder dög inte att visa upp i tv. Man anser att man har gjort vad som är bäst för nationen. Hur fan kan man förnedra ett litet barn på det sättet? Hur fan kunde Kina få arrangera OS?

Och till alla de som trodde det skulle påverka Kina i rätt riktining? Enligt Amnesty International så har brotten mot mänskliga rättigheter bara blivigt grövre sen de fick OS, dvs. helt åt fel håll. Och jag tycker att idrottarna saknar ryggrad. De borde ta ställning och uttala sig. Har man som människa möjligheten att göra skillnad så ska man ta den, annars är man ryggradslös, idrottare eller ej. De har samma mänskliga ansvar som alla andra, och de har möjligheten att påverka.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till För ful för OS!

 1. Tessan skriver:

  Trevligt att någon annan också insett att detta OS borde bojkottas. Kina borde aldrig ha fått OS från början. Tyvärr måste jag medge att jag tycker lite synd om alla idrottare som tränat i fyra år för att delta i ett OS som fått så mycket kritik. Men som sagt, Peking borde aldrig ha fått OS från början, kina borde inte ens ha varit med som ett alternativ….

 2. EssiE skriver:

  Hej

  Jag har tyckt detta om att vi sa bojkotta OS ända sedan jag hörde om alla brott mot mänskligheten, jag tycker att Sverige visar en feg attityd. Vågar aldrig gå mot strömmen för att göra det som är rätt (min åsikt att dom skulle bojkotta OS). Vi är helt enkelt för fega för att göra något som är rätt och det tycker jag är beklagansvärt

  (kram) och på återseende

  Jessica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *