Coca Cola ska göra EU:s nya kostråd!

Heja heja! Dagens nyheter rapporterar idag om att EU ska lägga fram nya kostråd. Det är ju inte en dag för tidigt då halva EUs befolkning består av chipsbarn. Det är bara ett liiiitet problem med det hela. Underlaget för dessa kostråd ska tas fram av ett nätverk som heter Eurreca. Detta är tydligen sammankopplat med ILSI, ett institut skapat av Coca cola, Heinz och procter & gamle. Detta står för Läsk, ketchup och godis. 

 Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Godisindustrin ska ta fram underlag för kostråd för EU! Halleluja! Vilken jackpot för dessa företag. Vilket stolpskott inom EU-byråkratin har kommit på den briljanta idén? Och hur fan kan övriga tillåta det? 

 ILSI har uppenbarligen tidigare ifrågasatt WHO:S rekommendationer till minskad konsumtion av socker och läsk…. SUPRISE! De har också ”tonat ned kopplingen mellan dålig kost och fetma”. EU ska med andra ord låta djävulen skriva bibeln. Ingen människa med egen tankeförmåga kan ha något förtroende för kommande kostråd från EU, den saken är säker. 

Det är ansvarslöst och helt åt helvete. Dessa företag har ett stort vinstintresse i detta arbete. De skiter i din och dina barns hälsa, de vill ha dina pengar. De är beredda att ljuga och förvränga för att sko sig själva. Ibland undrar jag hur det står till hos de som fattar besluten. Men som bekant så är EU borgerligt styrt och de vill ju att företagen och marknaden ska sköta allt. Kanske det är hit vi är på väg? Vad kommer härnäst? Ska tobaksbolagen få göra råd om rökning och spritbolagen om alkohol? Det ska bli intressant att se hur den nya kostcirkeln kommer att se ut. 

Det som är tydligt är att finns ett allt större behov av att få kunskaper om detta i skolan. Lär ungarna om kost och hälsa! Öka antalet idrottstimmar i skolan. Ge dem kunskapen och makten att själva förstå. Annars sitter snart sitter varenda unge med ena handen i en chipspåse och andra om en läskeflaska. Varannan unge kommer att hamna i sockerkoma innan 7-års ålder.  

 

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=771490

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *