Bara störda individer läser ICA

Jag åker dagligen t-bana till jobbet. I morse slog det mig hur ofta man ser att folk undviker att sitta bredvid en viss person. Hur många sätter sig gladligen bredvid någon som ser ut som en luffare? Om jag är likadan, kommer på mig titt som tätt med det.

Man scannar av lediga sittplatser direkt när man går in på vagnen. När man närmar sig det lediga sätet slår man en snabblick på personen man ska sitta mitt emot eller bredvid. Inte allt för sällan har det hänt att man hajar till och går vidare. Visst vill man inte sätta sig jämte en allt för skum typ.

Jag undviker allehanda tomtar. Man sätter sig inte gärna bredvid en sluddrande alkis. Inte pga. av att de brukar vara farliga, tvärtom. Men däremot kan de börja prata en massa goja med en och det vill man ju inte, jag är svensk för guds skull. Dessutom kan alla börja kolla sådär pinsamt, tänk om de tror att vi känner varandra? Jag undviker även rökare. Känner jag stanken av nyrökt fimp så går jag direkt vidare. Fy fanken för att behöva sitta bredvid en askkopp, det kan verkligen förstöra hela resan.

Imorse undvek jag åtminstone tre personer. Först tänkte jag sätta mig ned men så ser jag personen jag skulle behöva sitta mitt emot, en vattenkammad tönt med runda glasögon. Det är väl inte så farligt, men han satt och läste ICA reklam. Hallå liksom, vilken normal person läser ICA reklam som reslektyr? Definitivt en störd individ, jag gick vidare direkt.

Jag satte mig ned och tog upp min bok och samtidigt sätter sig en gråhårig tant bakom mig. En sådandär med 70-tals disconeger frilla fast i grått. Helt plötsligt hör jag hur hon snyter sig, det är som hon snyter ut halva hjärnan. Shit pommefritt!! Förkyld! Sjuk!! Jag slår igen min bok och rusar iväg genom vagnen för att få en annan sittplats, jag vill ju tusan inte bli smittad av hennes baciller.

Precis när jag ska sätta mig jämte någon snubbe som SER normal ut så hostar han rakt ut! Shit!! Hela vagnen är full av sjuklingar!! Jag rusar vidare ännu ett 15-tal meter för att lägga lite luft mellan mig och sjuklingarna. Där hittar jag en bra plats bland (förhoppningsvis) friska normala människor. Resten av resan gick utmärkt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bara störda individer läser ICA

  1. Pia skriver:

    Aldrig funderat på annat transportmedel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *