DU ska straffas för andras brott!

Det höjs ständigt röster från diverse förvirrade människor angående trafiksäkerhet. Senast i raden är Sven-Erik Alhem som är överåklagare. I en debattartikel i DN skryter Sven-Erik om hur han har medverkat till en kraftig höjning av böter för fortkörning. Way to go Lill-erik! Men detta räcker inte enligt överåklagaren han förespråkar än mer radikala lösningar.

Ett problem enligt Alhem är att de automatiska fartkameror som sitter uppsatta efter våra vägar inte alltid kan registrera vem som kört bilen. Föraren kan således inte bötfällas, enligt dagens lagstiftning måste man kunna bevisa vem som begått ett brott för att ställa denne till svars. Detta är ett förfarande som man skulle kunna tro att en överåklagare ställer upp 100 % på, Men Icke sa Nicke.

Sven-Erik anser att man ska kunna bötfälla ägaren till bilen oavsett vem som har kört, dvs. oavsett vem som har begått brottet. Detta är skrämmande att människor inom vårt rättsväsende anser att man sak kunna straffa människor som inte har begått brott. Att en individ ska kunna straffas för någon annans lagöverträdelse. Vad har vi då för rättsamhälle? Överåklagaren är även för att bilarna ska ha små manicker i bilarna så de kan övervakas automatiskt. Och så fort en bil kör för fort så bötfälls ägaren, inte brottslingen. Snacka om ett nytt övervakningssamhälle om denna virrpanna får som han vill.

Hur skulle det se ut om vi tillämpade denna logik inom andra brottsområden? För det kan väl inte råda olika rättsprinciper i ett samhälle beroende på vilket brott som har begåtts? Grunden måste alltid vara ett personligt ansvar för sina handlingar. Ingen människa ska kunna ställas till svars för andra personers brott. Så kallad kollektiv bestraffning är förbjuden enligt internationell lag.

Enligt Alhems principer så skulle du ställas till svars för mord om någon skulle slå ihjäl en annan med DIN hammare, då straffas du eftersom du äger hammaren. Sven-Erik vill vältra över ansvaret och straffa personer som inte har begått något brott. Detta för snarare tankarna tillbaka till medeltiden.

Överåklagaren hyllar även trafikpolisen i Östergötland för sitt föredömliga sätt att ta fast ”fartsyndare”. Jag är själv från Östergötland så jag vet att det enda trafikpolisen gör där är att sitta och ta fast pendlare som kör 10km för fort. Detta på en bred fin motorväg där maxhastigheten snarare borde vara 130 än 110.

Personer som Sven-Erik Alhem skrämmer mig. Det är en överåklagare som är så fanatisk i sitt utövande av paragrafer att han har slutat att tänka logiskt. En person vars enda tillfredställning uppnås av att sätta dit människor med hjälp av sin lagbok. Jag kan ge mig fan på att han ligger mitt i vägen och håller exakt hatighetsgränsen, eller helst Personer som Alhem är inte sena att ta till storsläggan för att sätta åt människor. Han försöker ge sken av att det skulle minska dödsolyckorna. De är ungefär 400st per år. Det ska vi lägga massor med krut på, bygga om vägar, sätta upp dyra kameror, ha en massa polisövervakning etc. Hur vore det om Sven-Erik istället förbjöd cigaretter? De dödar 7000 per år bara i Sverige, DET vore en samhällsvinst och det skulle inte kosta ett ruttet öre.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *