Är bodybuilding manligt?

Det var för ett tag sedan jag hörde en så kallad ”bodybuilder” yttra sig om så kallade vanliga killar. Denna steroidfyllda broiler stod och snackade om vanliga killar som ”sparrisar”. Det var uppenbart att denna stackars person hade ett väldigt stort behov av att hävda sig genom att trycka ned andra. Och har man dessutom så extremt stort behov av att hävda sina muskler så saknas det antagligen något annat som man försöker dölja.

Hur som helst så är det intressanta i detta fall att denne bodybuilder ansåg sig tydligen mer ”manlig” än andra män. Det finns säkerligen mindre begåvade kvinnor som är benägna att hålla med. Mindre begåvade människor är ju inte något som vi lider brist av i denna värld.

Jag har aldrig varåt någon som förordar könsroller, jag tycker till och med att det är bra när de bryts upp och när folk går emot dessa. Det jag inte får ihop är hur denne steroidbiff får ihop logiken i sitt eget huvud? Om man anser sig själv vara mer manlig än andra, och med manlig menar den stereotypa mannen som alltid målats upp. Då förstår jag ännu mindre hur han resonerar.

En bodybuilder är med all sannolikhet full med anabola steroider, dom spenderar största delen av sin vakna tid framför en spegel. Han står på scenen vaxad, inte ett hårstrå på kroppen. Han är totalt insmord i brun utan sol, så mycket att det ser löjligt ut. Utöver det så är han även inoljad och bär string. Detta tillsammans med andra nakna, hårlösa, inoljade stringmän. Detta är ju faktiskt mycket värre än en den bimboförklarade fröken Sverige tävlingen, där går de ju faktiskt inte enbart på kroppen. Så, ursäkta., men är det inte lite väl magstarkt att då kalla ”vanliga” killar för fjollor och påstå att man är mer man än dessa? Snacka om att kasta sten i glashus.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Är bodybuilding manligt?

 1. BloggHead skriver:

  Tur att inte alla byggare saknar insikt om VAD det är som är manligt … eller mänskligt, för den delen =)

  Manlighet sitter ju knappast i muskelmassans volym iaf

 2. Kapitano skriver:

  Att vara bodybuilder är ett tecken på dåligt självförtroende eller en kukförlängare som det heter med dyra lyxbilar och feta guldkedjor. Den som har råd med dyra lyxbilar behöver inte slita på Gymmet eller tvärt om. Kapitano

 3. queenia skriver:

  hehehehehe…

  jo.. men är bodybuildande kvinnor sexiga????

  dem tycks tro det när dem anstormar dejtinsajterna och försöker charma kvinnor..(!?) Så jag tror att homokulturen i den världen är ganska stark..

  … men en kroppsarbetarstark man är inte helt fel… *ler*

 4. Ben Axell skriver:

  bodybuildande kvinnor är iaf manligt!

 5. Peter björk skriver:

  Nu ska man inte dra alla i en tråd

  finns även kroppsbyggare som är hur normala som helst och så finns det dom som är udda och dom det tecknet som står i den spalten så är det inte en riktigt kroppsbyggare det är fejkbyggare

  en proffesionel kroppsbyggare beter sig inte så mott andra människor

  och det är inte string man har på sig ” har du aldrig haft vanliga kalsonger på dig ” kan tänka mig att du har haft det det är absolut manligt och det är inte brun utal sol som dom har på sig på scenen desutom . bodybuilding är en hobby och ett intresse inte någoting att gå runt och skryta med eller att visa sig mer manlig än andra män som inte har den här vältränade kroppen .

  i stället för att sitta och skriva på din blogg om detta så kan du gå fram till denna ” så kallade steroidbodybuildern ” och förklara hur du uppfattade han och hur han är så

  slipper du dra alla i en tråd .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *