Glufs Glufs ge fan i att förstöra min träning!


Nu efter juletider strömmar folk till gymmen. Det är förvisso bra att folk tar tag i sin hälsa men för min del är det bara till förtret. Dessa periodare som skuttar in på gymmet i januari och ska köra bort julskinkan. De översvämmar gymmet i en månad, sen är några kvar sporadiskt under februari för att sedan försvinna. Detta gör att gymmen blir knökfulla och det tar längre tid att träna. Och för vad? Dessa periodares träning ger ju inte ett skit ändå eftersom det enbart är tillfälligt. Jag får alltså vänta och trängas för att folk ska träna något som inte ger ett skit.

För att träning ska ge något så måste man träna regelbundet, inte bara under januari varje år, eller innan semestern. Träning och hälsa är en livstil, inte något tillfälligt. Det är det som är anledningen till att folk ”jojo-bantar”. De går på diet och går ned i vikt, sen slutar de med dieten och börjar äta som vanligt igen. Naturligtvis går de upp i vikt igen, varför inte göra det lagom hela tiden istället?

Men den svenske glufts-glufs inser inte detta utan köper ett vibrerande bälte på tv-shop istället och tror att det ska ge träning. Visst vore det nice att kunna sitta och titta på tv samtidigt som man tränar men så är inte verkligheten, det finns inga genvägar. Och ingen normalbegåvad människa kan väl gå på reklamen i dessa program? En superfit muskelös person gör reklam för ett litet vibrerande batteridrivet bälte. Ni tror väl inte på allvar att den personen använder det, eller att det skulle ge den kroppen?

Så du glufs-glufts, innan du går till gymmet hela januari och förstör min träning, se till att ändra livsstil och göra det lagom hela tiden istället. Annars kan du lika gärna sitta och vibrera i tv-soffan istället. För om du inte gör det ordentligt så är du tillbaka och förstör för mig snart igen och till ingen nytta!

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *