Kan du lyssna på din jävla ipod 2 dm upp i röven?


Så var man tillbaka efter julledigheten, dags att spotta i nävarna och ta nya tag. Jag spenderade ledigheten på annan ort. Detta innebar en resa direkt på morgonen från Linköping till Stockholm och jobbet. Efter att ha varit i Norge och fiskat samt haft min första fylla på ett år så var jag riktigt trött. På tåget ville jag bara sova!

Naturligtvis sket sig det i starten. För det första var det ett nedranns intercitytåg, dvs. ett tåg som stannar på varje station. Detta innebär att lampor tänds och en tant ropar ut destinationen i micken liknande en minaret i mellanöstern. Detta förhindrar effektivt möjligheten att sova.

Nästa förhinder att sova var den skäggige typen som kom och satte sig bredvid mig. Seriöst, jag hamnar alltid på tågen med alla störiga människor. Det första jag kände var en hemsk andedräkt när han hostade. Det var som en gammal jordkällare. Hallå? Hört talas om något som heter tandtråd kanske? Bara kossor idisslar!

Det andra han gör efter att ha hostat ut alla lungblåsor är att plugga i hörlurarna till sin telefon för att lyssna på musik. Hur kommer det sig att folk som lyssnar på sin mobil eller jävla ipod alltid tror att personen bredvid vill höra musiken också? Det hörs faktiskt väldigt väl ut genom hörlurarna. Kanske var det att denna snubben hade stora öron, det blir som en resonanslåda, förstärker ljudet till max. Jag får åka med hans jäkla musik pumpande ut ur dumbo öronen, jag försöker koppla bort det men det är mission impossible.

Inte nog med att han spelar musik för hela kupén, nu börjar han skriva sms och fippla med mobilen som en tok. Vid varje tryck på knappen kommer ett –pip-! Vid varje felstavning kommer ett -pip-pip- när han suddar. Vilken tur att jag hamnat bredvid en analfabet som försöker skriva en roman på sin Nokia. Han fortsätter fippla med kalendrar och gud vet allt som finns på dessa nya mobiler. Efter en lång stund tag lägger han ned den i fickan, äntligen tänker jag, och nu är blodtrycket jävligt högt. Finns det något värre än detta pipp, blipp, piiiiip.

Efter att ha suttit stilla i 30 sekunder, så kröp det så mycket i hans kropp att han sliter upp en bok. Han läser 1 minut normalt och börjar sedan fippla med sidorna på boken, pilla på kanterna med pekfingret…. Eh…vad är problemet? Sen håller han boken i en hand…två händer… högt, lågt, läser på alla möjliga sätt. Ursäkta konduktörn! Det är något fel här, står det dampvagn på min biljett? Inte det? Varför sitter då denna person brevid mig? Kan du vara snäll och placera han längst bak i tåget tack, eller varför inte under det?

Jag försöker verkligen slappna av, mellan ljuder av hans skit musik, prasslande av boksidor och pustar munfisar. DÅ händer det…. *tramp* ehh, idioten råkar trampa mig på foten, ursäkta men hur kan man råka trampa någon som sitter bredvid på foten sådär? När man själv sitter ned? Explosionen var intet långt borta, men jag klarar att behålla mitt lugn även om små svettpärlor tränger fram i pannan.

Nästa Vagnhärad! Gapas det i luren i samma stund som jag känner att jag blir skitnödig. Och vagnhärad, va fan stannar vi här för? Sysslar SJ med någon jäkla form av glesbyggdstöd? Please let me know för det börjar trycka på i prutten, tur att man har en stark ringmuskel! Men om det råkar pysa över lite så kan jag ju alltid skylla på min medtrafikant och hans andedräkt. Och nu pillar han i näsan samtidigt som han läser boken, jag är nästan säker på att han åt en också. Kan denna resa snart vara över?

Pojken med damp fortsätter vara störig under resten av resan. Sitter och pillar på sätet (eller pillar snorgubbar vem vet?). Prasslar med boken, fipplar återigen på telefonen och pustar ut äcklig kroppsdoft ur munnen. Men till sist kommer vi genom tunnlarna i närheten av Stockholm. Trots att det känns som att huvudet ska implodera är det välkommet. Nästa person som sätter sig bredvid mig på ett tåg och fipplar med sin telefon eller lyssnar på sin ipod kommer få försöka lyssna på sin jävla Ipod 2 dm upp i röven!  

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kan du lyssna på din jävla ipod 2 dm upp i röven?

 1. hasse lavin skriver:

  Jävlars, va ja skratta..

 2. Challe skriver:

  Du är inte ensam om att ha sånna typer brevid sig. Kommer garanterat att ha det nu när jag ska åka tåg 15 timmar. De skulle dela ut öronproppar och sömnpiller, så man slipper störa sig på alla konstiga människor som faktiskt får köpa en biljett..

 3. Challe skriver:

  Jag ska till Örebro och reser från Skellefteå, så det blir några timmar på tåget kors och tvärs genom Sverige..

 4. Hon skriver:

  Åker upp till dalarna rätt ofta, och hamnar alltid bredvid någon som gör ngt liknande… En spillde ut sitt kaffe över mig en gång, fan vad jag vart förbannad då! Men jag log och sa…. ”du har ingen platsbiljettva?” han skakade på huvudet. ”vad bra! för då sätter du dig någon annanstans nu!”

 5. TWest skriver:

  Fan vad kul du skriver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *