Nu jävlar är vi torsk på fisket!


Det är märligt hur urusla vi är på att hantera miljön. Detta gäller i högsta grad även fisket. Det ÄR så att över 70 % av världens vatten är utfiskade eller överfiskade. Ja du läste rätt, 70 % jävla procent!

 

När det gäller torskbeståndet som är i ett katastrofalt tillstånd, och detta har man vetat i MÅNGA år! Där gör man blunder efter blunder. EU-kommissionen föreslog en minskning av torskfisket med 25 %. Havsforskningsrådet som är objektiva forskare anser att man måste stoppa fisket helt för att beståndet ska klara sig och växa till.

 

Nu kom EU´s fiskeministrar överens om en minskning med hela…. 8 %. Men herregud jordbruksminister Eskil Erlandsson, vad har du och dina kollegor för fel i skallen? När experterna och oberoende forskare anser att man måste ha ett totalstopp så kommer ni med en patetisk minskning på 8 %!! Detta gör varken till eller från. Ni är ryggradslösa som inte tar ställning!

 

För er som inte vet så är det så att om ett bestånd blir för dåligt så kollapsar det. Man måste hålla beståndet över denna kritiska nivå, annars är det kört. Henrik Svanberg som är ordförande för Sveriges fiskares riksförbund ger följande kommentar till aftonbladet: 

 

”Skulle alla sluta fiska så skulle beståndet växa till sig, men kanske inte på det sätt man önskar”

 

 Professor i marinekologi vid Stockholms universitet Sture Hansson kallar situationen för en katastrofal miljökatastrof.

 

 

 

Hmm, svårt val här, ska jag tro på expertisen och de oberoende forskarna, eller på en företrädare för industrin vars uppgift är att främja sina medlemmars ekonomiska intressen? Jag tänker inte besvara den frågan, för jag anser att det borde vara uppenbar.

Nu är risken stor att torsken dör ut helt i Kattegatt. När ska vi börja ta ansvar och inte bara se till kortsiktiga ekonomiska intressen? Hur länge ska vi ignorera forskarnas råd och expertis?

 Ta ställning! Skriv på protestlistan som är länkad nedan, och köp för fan inte torsk!

http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Torsk

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu jävlar är vi torsk på fisket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *