United States of BULLSHIT!


Inför klimatmötet i Bali var det stora förväntningar på resultat. Äntligen skulle världens ledare enas om att minska utsläppen. Det skulle kanske finnas en chans att i elfte timmen minska takten på den globala uppvärmningen. Förslaget var att minska utsläppen av växthusgaser med upp till 40 % till år 2020. Det är långt ifrån tillräckligt men det är ett steg i rätt riktning.

 

Vi vet alla att det går åt helvete med planeten och det bokstavligen talat. Genom uppvärmningen sätter vi igång processer som inte går att hejda. Det kan liknas vid en kärnreaktion, det är vi livrädda för. Det vi nu sätter igång är en kärnreaktion för hela jävla planeten. Den globala uppvärmningen kommer vid en snar tidpunkt att börja skena, och det går då inte att stoppa. Det blir ett helvete och det bokstavligen talat.

 

Åter till Bali, resultatet? Ett fiasko. Man kom överens om att minska utsläppen men man vägrade binda sig vid några mål. Dvs man kom inte överens om ett skit, förutom ett uttalande om att utsläppen behöver minskas…. No shit? Det har sagts 1000 gånger.

 

Varför blev det fiasko? Svaret är till stor dels om alltid, USA. Detta jävla land som är den största utsläpparen i världen, varje amerikan släpper ut ungefär 3ggr mer än en genomsnittlig svensk. Världens rikaste, mest slösaktiga land, som har störst skuld till klimatförändringarna är en egoistisk jättebäbis. Man sitter och vägrar förbinda sig till några mål. Man gör allt för att sabotera förhandlingarna, denna precis som alla tidigare. Förhandlarna från USA har ett uppdrag från Bush. De får absolut inte skriva under något som kan tvinga USA att minska sina utsläpp.

 

Man vägrar gå med på någon så länge inte u-länderna krävs på att minska lika mycket. Detta är såklart enbart en taktik för att slippa skriva på alls. Och varför skulle u-länderna minska lika mycket som USA? De ligger åratal efter och har inte släppt ut lika mycket på långa vägar som amerikanerna. EU trycker på för att få med USA på att seriöst minska utsläppen, jag är STOLT att tillhöra EU. EU visar i alla fall en uppriktig vilja att gå åt rätt håll. Även om det finns mycket mer att önska. 

 

Att USA vägrar är helt enkelt att de ser en risk i att bli omkörda av andra länder. Man är livrädd för att mista delar av sin världsledande position. Man är beredd att göra allt för att behålla det ekonomiska greppet som man har runt resten av världen. Detta även om det kostar oss hela planetens framtid. Kortsiktiga vinster går före allt. Amerikanerna, världens rikaste, fetaste folk, fast Food nation skulle aldrig acceptera om bensinen gick upp till 5 kr litern. Fan ta detta land, jag trodde aldrig jag skulle säga det. Men det är SYND att Bin Laden inte lyckades sätta en jumbo jet i vita huset! Kan någon göra något åt detta jävla land? De förstör hela planeten och tar oss med sig i djupet. Kan det vara så att Bin Laden faktisk har rätt? USA är den stora satan från väst. Som styr världen med järnhand. United States of bullshit…. Dra åt helvete!

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till United States of BULLSHIT!

  1. Andres skriver:

    Du anar inte hur mycket det märks att amerikanerna förstör denna planet, helt sjukt!!! Har varit här i fem dagar och jag mår illa av deras levnadsstil.

  2. Det ser ju inte så muntert ut på sikt. Jänkarna tar väl knäcken på oss alla…

  3. Andres skriver:

    Har redan en rymningsplan från Guantanamo! You never know!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *