Svenska bönder torterar och stympar 5000 djur om dagen!


Sverige slår sig ofta för bröstet att vi är så bra när det gäller djurförhållanden. Ofta förfasas vi över bilder och rapporter från andra länder. Jag anser att detta är inget annat än ett jävla hyckleri.

I Sverige är det tillåtet att kastrera smågrisar helt utan bedövning. Av någon anledning är just grisar undantagna och övergreppet behöver inte ens utföras av veterinär. Det kan således ske helt lagligt utan någon som helst bedövning och utföras av bonden själv.

Vi agerar hårt mot djurplågeri i detta land. Men uppenbarligen så ingår inte att skära bort kroppens känsligaste delar utan bedövning i begreppet djurplågeri, om man är gris vill säga. Hur fan är detta möjligt? Om det inte är djurplågeri så vet jag inte vad som är det? Vi skulle aldrig acceptera att man skar av öronen på en katt utan bedövning t.ex., och det gör säkert mindre ont. Så hur kan vi rättfärdiga att vi behandlar grisar på detta hemska sätt? Och alla är eniga, såväl medicinska experter som andra, ingreppet är oerhört smärtsamt…. Ehh det menar dom inte? Ändå tillåts det fortgå.

Vi lägger mycket resurser på djurskydd i Sverige, kommunerna har egna djurskyddsenheter som åker ut på ärenden för att stoppa vanvård av enskilda djur, hundar och katter med mera. Detta är såklart bra eftersom djuren far illa. Men samtidigt tillåter vi att 5000 grisar om dagen får sina könsdelar avskurna utan bedövning, detta är inget annat än ett jävla hyckleri! Vart lägger vi våra resurser egentligen? Hur kan vi lägga så stora resurser på att rädda en enstaka katt samtidigt som vi tillåter massövergrepp?

Anledningen till att man tillåter detta är att industrin vill spara pengar. I Norge t.ex. är det olagligt att kastrera grisar utan bedövning, precis som vilket annat djur som helst. Men i Sverige som gärna utmålar sig som djurens välfärdsstat nummer ett är det helt okej. Det skulle ju faktiskt kosta pengar att bedöva djuren.

Vi skulle aldrig vara så blinda om det gällde andra djur eller andra övergrepp. Så hur fan kan vi tillåta detta? Och på den enorma skala som 5000 övergrepp om dagen. Snacka om att vi har en fet dubbelmoral i detta land. Jag äter själv inte griskött pga. av detta, och jag förstår inte hur någon annan kan göra det heller med gott samvete när man VET hur dessa djur behandlas av ”ekonomiska” skäl. Och jag skulle personligen gärna lära dessa jävla bönder som gör detta veta hut, stryk ska dom ha! Jag kan inte förstå vad man är för typ av människa som kan behandla djur på det sättet. Den enkla slutsatsen är att svenska grisbönder beter sig som svin.

Och varje gång DU köper griskött i affären så stödjer DU det systemet. Det är DINA pengar som industrin vill åt och det är därför detta händer 5000 gånger om dagen i Sverige. DU har ett ansvar och DU kan välja att inte stödja detta, ät något annat. vad har din julskinka utsatts för? Jag hoppas det smakar jävligt gott.

 Men det fina med kråksången är att nu när du vet så kan du inte skylla på att det är andra som står för övergreppen, med vetskapen följer ett ansvar. När du vet så har DU fullt ansvar för vad du väljer att stödja.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svenska bönder torterar och stympar 5000 djur om dagen!

 1. Hanna skriver:

  Bra att du tar upp detta! Folk kan behöva påminnas om att tänka efter när de handlar, och inte bara slentrianhandla. Speciellt nu när det snart är jul.

  Men finns det ingen märkning, typ som för ”frigående höns”, där man vet att grisarna behandlats väl? Viltkött är ju annas ett alternativ.

 2. Katrin skriver:

  jag var på ett studiebesök på ett ”mönsterjordbruk” med mina högstadieelever när jag jobbade som lärare. De höll på att kastrera 100-tals smågrisar. Jag blev OERHÖRT upprörd över behandlingen. Jag såg och hörde hur de små led. Efter de fått testiklarna utskurna utan bedövning sprang de runt i fållorna och skrek, gned sin bak mot marken och visade alla tecken på att de fortfarande hade ONT.

  Bra inlägg! Ryt mer!!

  Ha det gott! /Katrin

  PS Testiklarna slängdes med en nonchalant knyck i en hög med katter som åt av hjärtans lust, jag mådde ILLA!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *