Religion är en farsot !


Det pågår idag över 60 väpnande konflikter i världen. Religion är en del av dessa direkt eller indirekt. Religion kan vara orsaken eller användas som verktyg av människor för att uppnå sina egna syften. Konflikter mellan olika religioner har alltid funnits och de är tydliga även i vår tid. Man kommer till en punkt då man kanske ska fråga sig själv i dagens upplysta samhälle om världen inte vore bättre utan religion?

Religion har genom alla tider har använts som verktyg för att förtrycka människor och rättfärdiga orättvisor och maktspel, så även idag. Totalt sett så tror jag nog nästan att religion har skapat mer lidande än vad det har skapat bra.

 Se bara hur länge konflikterna runt Israel har pågått, religiösa fanatiker som hävdar sin rätt till ett land för att de har blivigt lovade det av gud för ett par tusen år sedan. Detta resulterar i en jäkla massa våld och övergrepp, är inte detta vansinne? Och det är samma sak i många olika konflikter nu och genom historien.

En förutsättning för att någon ska te x spränga sig själv i luften och en massa oskyldiga är ju ofta att man har blivigt religiöst hjärntvättat. Man tror på ett liv efter detta och att detta livet är bara en transportsträcka mot paradiset. Man har således degraderat livet till något mindre värdefullt i tron på en högre makt.

OM det inte fanns religion så skulle kanske livet var mer värdefullt? Om man vet att man bara har ett liv så blir livet oerhört värdefullt. Det blir då något man värnar i alla lägen, något oersättligt, inte en transportsträcka för att kvalificera sig till ett himmelrike. Då skulle risken att någon går och spränger sig själv i luften minska radikalt och även de vansinniga religiösa konflikterna.

En del religiösa skulle säga att man måste ju ha något att tro på, att ett liv utan religion måste vara tomt. Jag håller absolut inte med alls, snarare tvärtom. Som jag sa tidigare, har man ETT liv så blir det mycket mera värdefullt. Och tro behöver inte innebära att man tror på en religion. Man kan tro på kärlek, mänskliga rättigheter och medmänsklighet, är inte det meningsfullt så säg? Jag skulle säga det är mer meningsfullt än att tro på en saga.

Människan är tyvärr i sin natur girig och många vill ha makt. Därför kommer religion alltid att användas för att kontrollera och styra människor. Det finns en anledning till att muslimer man ska be mot mecka 5 ggr om dagen. Detta gör att man är under ständig kontroll, man hjärntvättas. Det är ett sätt att se till att ingen tappar bort ”den rätta vägen”. Detta är såklart samma väg som övriga religioner också hävdar att de har, den enda sanna vägen. Den enda riktiga guden. Det är nog inte så att någon religion är mer eller mindre farlig. Dock tycker jag att Islam ligger en hel del ”efter” i utvecklingen när det gäller en modern syn. Detta har såklart även med att göra att Islam i huvudsak praktiseras i delar av världen som inte har förändrats nämnvärd och människor är ganska isolerade.

Bort med religioner eller låt åtminstone religion bli var och ens egen privat angelägenhet, såsom vi har gjort te x i Sverige. Och om nu kärnan i religioner (enligt de själva) är kärlek och goda gärningar så ser jag ingen anledning till att man inte kan klara sig lika bra utan den. Ty detta är ju saker som man kan tro på och praktisera dagligen utan att för den sakens skull bli hjärntvättat eller kontrollerad av någon religion alls. 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Religion är en farsot !

  1. TWest skriver:

    Jag har hört sägas att religion och politik är roten till det onda. Det kan nog stämma, bland annat skit i världen förstås.

    Tina

  2. Marcus skriver:

    Las Richard Dawkins The God Delusion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *