Provivas Hälsostress!

hälsostress

 

 

 

 

 

 

Hälsostress den nya folksjukdomen?

Ja man kan ju tro det när man ser diskussioner om hur folk tränar ihjäl sig och lider allt helvetes kval för att vara hälsosamma. Detta slår även vissa tillverkare mynt av, jag kan nämligen inte låta bli att läsa på förpackningar.

Proviva juice är en functional food, den innehåller bakteriekultur Lactobacillus plantarum, mangojuice i detta fall. på paketet slår man sig för bröstet, produkten innehåller bara naturlig socker, inga syntetiska sötningsmedel, den endast innehåller 5 % tillsatt socker, men den totala mängden är inte mer än vanlig juice. Skulle det vara bra?

socker

 

 

 

 

 

Sist jag smakade en mango så var den SÖT….frukt ÄR sött… Hur i helvete kan en mango behöva sötas med socker? Logiken brukar vara att om man inte häller socker på mangon så kommer inte folk att äta den och då får man ju inte i sig allt det nyttiga? Men är man så socker-skadad att man måste sockra frukt så har man väl andra problem? Och det kanske inte är så  bra att fortsätta göda socker-normen? Proviva har ett annat alternativ också, en variant med sötningsmedel istället för socker, men att låta bli att tillsätta sött på frukt är tydligen inte ett alternativ. Så socker-skadade är vi i detta land.

Proviva slår även mynt av vad de kallar ”hälsostress”, ty enligt provia överöses vi med tusentals dieter, och alla mår så dåligt idag (framförallt kvinnor) över att ständigt försöka vara hälsosamma. Det låter ju hemskt, men faktum är ju att vi är fetare och ohälsosammare än någonsin. Det är nog få som tränar och hälsosammar ihjäl sig. De som känner negativ ”hälsostress” är förmodligen främst de som behöver göra det, d.v.s. de som sitter på röven och är ohälsosamma, hårt men sant, lite positiv hälsostress är bara nyttigt, det kallas motivation.

För att styrka sin tes har Proviva genomfört en ”studie” dör man intervjuar folk, Proviva lyfter upp vissa citat:

Efter att barnen nattats står vi på vår lilla trampmaskin och svettas medan männen får ölmage och blir flintis” – Kvinna 38 år

Jag måste göra både kvinnan och Proviva besvikna, förutom att vara ett sexistiskt inlägg så är det helt fel. Att bli flintis eller inte är genetiskt betingat och har inte ett skit med hälsa att göra. Att män får ölmage är väl inte mycket mer ovanligt än att kvinnor har fläsk i dagens läge.

En annan kvinna säger:

Jag kanske inte hade tänkt mig det, men sen ser jag hur alla andra håller på och då masar jag mig ut” – Kvinna 40 år

Ja det var ju hemskt illa, att hon kom ut och rörde på sig fast hon inte hade tänkt det, vad är er poäng Proviva?

stress

 

 

 

 

 

 

 

Som tur är har Proviva lösningen på detta stora samhällsproblem, man ska bara lyssna på sin magkänsla, ett glas sockrad Proviva, det räcker!

Vilket jävla humbug!

ett glas

 

 

 

 

 

 

 

Sanningen är att det vore bättre för hälsan om folk åt frukt istället för att dricka juice, hur man än vänder och vrider på det så innehåller juice ungefär lika mycket socker som läsk. En sanning som Pro Viva antagligen inte vill höra talas om.

Att äta hälsosamt och röra på sig har idag blivit avvikande, någon som rör på sig varje dag får etiketten extrem, detta trots att hälsosam mat och dagligt aktivitet är det som är det naturliga, inte sitta på röven och sockerfällor.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Provivas Hälsostress!

  1. Urgul Svinstävjare skriver:

    Vad är det för likhet mellan den här texten och en toalett? De är båda fulla av SKIT. Fortsätt att diarea på nätet, det kommer tillbaka till dig precis som riktig diaree kommer tillbaka efter några månader när du blivit av med det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *