Marita Ulvskogs feminsitiska härskartekniker

Marita Ulvskog (S) ger sig på Finlands finansminister med ett helt huvudlöst uttalande. Hon går ut och säger att det är sådana som han som mobbar handikappade barn på skolgårdar.

Ulvskog härskarteknik

 

 

 

 

 

Det hela bottnar i att Finland är ett av de länder som ställer hårdast krav på Grekland för att de ska få 800 miljarder i nya lån. Man kan förvisso tycka att om Euro-zonens skattebetalare ska skyffla in ytterligare enorma summor i Greklands svarta hål så är hårda krav på sin plats?

Men är man framträdande kvinnlig vänster-feminist så kan man vräka ur sig vad som helst mot män som inte är av samma uppfattning som henne själv, det är lätt att vara socialist med andras pengar, precis som hennes kollegor i Aten verkar tycka.

Marita Ulvskog visar gång på gång vad hon går för, och som tongivande inom vänsterfalangen i partiet påminner hon mig tydligt om varför jag en gång i tiden gick ur Socialdemokraterna, jag växte upp och fick erfarenhet av verkligheten, hon har fortsatt leva i en politisk värld utan större erfarenhet från just verkligheten.

Ulvskog har en historia av härskarteknik. När Annie Lööf höll sitt första tal i Almedalen 2012 skrev hon att ”skulle funka i Top Model, inte i verkligheten”. Men det mesta av hennes härskartekniker har i sann feministisk anda riktats mot vita medelålders män.

Hon kallade 2014 Gunnar Hökmark för ”jävla skithög”. Som minister KU-anmäldes hon 1998 och sa då om Anders björck som anmält henne att ” Det finns väl ingen som tar Anders Björck på allvar? Det är en politisk pajas. Det är synd om honom

Men priset tar hon nog när hon när hon 2006 jämför Lars Lejonborg med en våldtäktsman. Ulvskog vräker ur sig ”Han agerar som en våldtäktsman som skyller på offret, istället för att säga att de har gjort fel och tar det fulla ansvaret. Han kan inte låta bli att försöka skuldbelägga oss.

Ränderna går uppenbarligen aldrig ur en radikal vänster-feminist. Jag kan bara konstatera att jag har svårt att se att en manlig topp-politiker och minsiter skulle komma undan med samma utfall mot kvinnliga kollegor.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *