Hämndporr och IS, same same?

Hämndporr

Feministerna tar strid mot den så kallade ”hämndporren”. Till synes ett begrepp när någon lägger ut en bild på sin ex-partner på internet i syfte att hämnas.

Birgitta Ohlsson (FP) lyfter frågan som ett av våra stora samhällsproblem och föreslår att det ska ses som sexualbrott. Upp till två års fängelse ska det ge hävdar Ohlsson. Nu är jag inte emot att det är olagligt att sprida nakenbilder på andra i syfte att skada, men är det ett sexualbrott? Torde det inte redan falla inom ramen för förtal?

Nåväl, hur det än är med den saken, det är straffskalorna i Sverige som är absurda. Att lägga ut en bild av ett ex på nätet ska straffas med 2 års fängelse. Att gå med i IS och därmed medverka till slakt, våldtäkter, folkmord  och halshuggningar ska i Sverige kunna ge 6 månade till 2 år.

Ursäkta, men är det på någons världskarta ens rimligt att jämställa straffvärdet i dessa två gärningar? Hur fan kan man sätta samma straffsats på det? Typiskt svenskt.
Jag noterar också att Ohlsson utan problem kallar de personer som lägger ut sådana bilder för ”skitstövlar”, ett till synes tuffare språkbruk än hon någonsin använd i media gällande IS-slaktare? Även det typiskt svenskt.

Bilder på ex. IS, same same…..?

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *