Nu ska det kvoteras in superhjältar!

Mr IBS I will fart you to death

Mr IBS I will fart you to death

 

Kvoterings-hetsen fortsätter. Petra Marklund kvoteras in som programledare i Allsång på Skansen och nu kvoteras en afro in som Spiderman. Kvotering har spritt sig till seriernas värld.

Marvel tar ett nytt grepp för kommande Spiderman. Peter Parker som är Spiderman dödas av Goblin och ny Spider man är Miles Morales, en afro-kid med delvis sydamerikans blod. Det hela är en del i Marvels ”modernisering”. Man lanserar även en kvinnlig Thor, och en muslimsk tjej som Ms. Marvel.

 

För att klargöra en sak som är självklart och inte borde behöva klargöras, jag har inget emot att det finns superhjältar som inte är vita. Men varför då inte skapa nya hjältar om man nu tycker det är ett problem? Varför ta bort de gamla? Peter Parker ÄR Spiderman, och kommer alltid att vara den riktiga Spiderman. Även om det kommer en mörk krullhårig Miles Morales under masken. Det är inte, och kommer aldrig att kännas äkta. Precis som att Superman ÄR Clark Kent och kommer alltid att så vara, även om man byter ut honom mot Mustafa med en tjock mustasch, Superman skulle ju kunna vara från Irak? Eller hur? Och vad gäller förklädnad för den muslimska Ms. Marvel så vore väl burka rätt klockrent?

Marvel får väl fortsätta att ”modernisera” superhjältar om de vill, det är bara att göra nya, som man gör med en kvinnlig Thor. Men man ska inte ta bort de gamla, det blir bara fel, fel, fel och det lyser kvotering. Att få en mer mångfasetterad samling hjältar ska inte betyda att en del måste tas bort. För övrigt är jag emot en kvinnlig Thor, det finns inte en sådan bland asagudarna. Däremot finns det gudinnor som Skade som är jaktgudinna med pilbåge, hon skulle bli en utmärkt superhjälte.

Men när vi ändå ska kvotera in superhjältar i serie-världen så måste vi väl kvotera in alla? Vart är alla gay-hjältar? Kanske kommer det en sådan snart, en Mr Dildo? vem vet… fast superhjältarna är ju ganska trans-gender i sina spandex-kläder. Och eftersom min sambo är asiat så menar jag att man absolut måste kvotera in asiater också, gärna en Thai-hulken som bara äter lis, då har vi fått med alla vegetarianer också, att hulken sedan kommer att lida av B12 brist och vara två skitar hög är en annan fråga.

Handikappade är ju redan in kvoterade genom Xavier, ledaren för x-men som sitter i rullstol och Bamses dotter Brumma som har Aspbergers, och jag själv som har en allvarlig ögonsjukdom finns ju representerad bland några blinda superhjältar. De som saknas är ju t.ex. de med IBS-mage, jag ser fram emot att det släpps en in kvoterad Mr Ballong, eller varför inte en Hen ballong?. Så har vi fått in både IBS och de könlösa i en smäll. Det är dags att vi alla kräver att det finns en superhjälte precis som oss! Det är en mänsklig rättighet!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *