Jämställd festival räknar sköldpaddor.

hardrock

Det jag nu ska berätta är faktiskt helt sant, hur otroligt det än låter. Det finns en organisation som endast har en uppgift, att räkna antalet män och kvinnor på scenen. Ja det är sant, det finns folk som har tid med det.

Organisationen heter jämställd festival och består av ett gäng unga feminister. De anser att det är viktigt att hälften av de som uppträder på festivalscener är kvinnor, eller som de utrycker det, personer som inte är män…. Sweden rock som är en av landets bästa festivaler får bottenbetyg, de har i särklass flest män på scenen. Men hur tänkte ni nu?

Förutom att Sweden rocks publik i klar majoritet utgörs av män så finns det inte så många gamla kvinnliga rockband, så det är nog ett utsnitt av hur den musikscenen ser ut. Jämställd festival tycker dock man ska kvotera in kvinnliga band, även om ingen vill se dem.

Nu är det ju så att spela på en festival är ingen mänsklig rättighet. En festivals uppgift är heller inte att se till att de som uppträder representerar fördelningen av folket i landet, nej deras uppgift är att boka artister som folk vill se. För egen del skiter jag fullständigt i hur många som är män eller kvinnor, jag vill se bra band. Om nu de flesta rockband är män, vore det inte diskriminering att kvotera in kvinnliga band? D.v.s. säga nej till män för att de har fel kön? Det mest ”rättvisa” är väl att om den rockscenen består av 95 % män så är det 95 % män på scenen?

Hur som helst så är det en icke-fråga. Rent trams att någon håller på med detta och lite skrämmande att de fått en hel del att säga till om. De räknar genom att räkna de som identifierar som män och de som identifierar sig som kvinnor. Om någon identifierar sig som sköldpadda så vet jag inte hur de gör, de får väl gissa om det är en manlig eller kvinnlig sköldpadda. Och ska vi inte kvotera in afro? homos? Flator och handikappade? är de inte lika mycket värda? JO! om det hade handlat om en mänsklig rättighet, men det gör det inte, detta är en publik som köper en biljett för att se vissa band, och banden får bra betalt.

Mitt tips är att om du har problem med att det är fler kvinnor eller män på scenen, gå inte dit! Och gå sedan till en psykolog, för det är hemskt sorgligt att du inte kan njuta av bra musik oavsett vilket kön artisten har. Sedan kan jämställd festival med sina dreadlocks och fjällräven-väskor fortsätta räkna bäst dom vill. Kan ni räkna hur många fingrar jag håller upp nu?

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *