Expressen vilse i feminist-pannkakan

Vilse i pannkakan

Expressens Lars Lindström går ut och sågar alla män som inte vill kalla sig feminister, han ifrågasätter det faktum att man kan vara för jämställdhet utan att kalla sig feminist.

för att driva hem sin poäng  brer Lindström på rejält med liknelser om folk som anser att kvinnan skapades av mannens revben eller blindtarm, bla bla bla, . Han ångar på om att män tjänar mer än kvinnor, men självfallet  inte att män också jobbar mer än kvinnor. Eftersom Lars Lindström (och även andra) inte förstår hur någon kan säga att man inte är feminist men ändå för jämställdhet så ska jag mycket kort förklara detta.

Feminism är ett brett, otydligt och dåligt begrepp. Det finns en mängd olika sorters feminism och innebörden är olika beroende på vem som definierar begreppet. Det är även ett ord som historiskt användes nedsättande om vissa kvinnor men även för kvinnliga egenskaper hos män. Begreppet togs sedan över av kvinnorörelsen. Utgångspunkten är fel då ordet utgår från feminism utgår från det feminina, det är på intet sätt könsneutralt vilket  är ett dubbelfel om det ska inkludera både män och kvinnor, d.v.s. lika fel som att kalla jämställdhetsarbete för maskulinism.

, åter till kärnan i frågan, varför är jag inte feminist? Delvis på grund av ovanstående, men även på grund av att feminism ofta handlar om kvinnor och kvinnors frågor, inte om kvinnor och män. Ett tydligt exempel är Fi, och så vitt jag vet är de feminister? Men med regler om max 1/4 andel män i sin egenstyrelse, dvs alltid mellan 75 % till 100 % kvinnor,  de har förslag på att män ska omskolas mm. Hela deras partiprogram utgår från kvinnor och bygger på deras radikalfeministiska teori om kvinnans underordning i samhället. Läser man deras partiprogram så är det en ganska ruskig läsning som liknar någon form av nazi-feminism, de vill även införa feministiska ”domstolar” som ska straffar media som utövar ”medialt våld”(läs mer här), d.v.s. inte följer Fis radikala genusteori. Fis feminism är således inte något jag alls inte vill förknippas med eller stödja, de är ändock feminister. Läs mitt inlägg om deras partiprogram här.

Frågan är också vad är jämställdhet? Vänsterfeminismen har fått sätta agendan. Ty, i feminismens namn ska man tvinga alla att välja lika. Men jämställdhet för mig är att alla har samma rätt att välja, men inte att alla nödvändigtvis måste välja som vänsterfeministerna vill. De får gärna dela sin föräldraledighet 50/50 inget stoppar dem, problemet är att de vill stoppa alla som inte gör som dem. Det är inte jämställdhet, det är tvång. Mitt inlägg om föräldraförsäkringen här: 

Så Lars Lindström, man kan vara för jämställdhet utan att vara feminist, man kan vara för en diskussion som inkluderar alla, i en gemensam utgångspunkt, som inte tvingar utan faktiskt låter folk själva bestämma över sina liv. Jag tror faktiskt jag och min fru klarar oss utmärkt utan Lindström eller Schymans tvångsmedel. Det finns en del som kallar sig jämställdister, i sig ett könsneutralt och bättre ord som inkluderar alla. Dessa personer har dock dragit på sig eld från feministerna då de även ser till mansfrågorna. Själv kallar jag mig människa, och är nöjd med det, jag är inte feminist. Lindströms resonemang blir lika bakvänt som att hävda att man inte kan vara för miljö utan att vara miljöpartist.

http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/varfor-finns-det-folk-som-inte-ar-feminister/

 

 

Det här inlägget postades i jämställdhet, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Expressen vilse i feminist-pannkakan

 1. JD skriver:

  Varför finns det män som inte är vänsterpartister!?
  Istället säger dom att de är socialdemokrater, moderater eller sverigedemokrater. Varför vill de förtrycka kvinnor med fria föräldramånader eller fritt valda styrelser baserat på kompetens?
  Jag hörde faktiskt en man i tunnelbananan som sade öppet ”Jag är inte vänsterpartist”
  Dessa rädda män som bara tänker på sig själva!!!!
  Nej vi borde bara tillåta ett parti och en ideologi i vårt land. Feminism och vänsterideologi får inte ifrågasättas!
  Förakt åt dig du lille rädde man som inte ser guddomligheten i feminism och framtvingad absolut likställdhet mellan människor utan vilsen individualism.
  Ack du rädde man, DÖ!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *