Sluta låtsas! Svenska föräldrar kan välja själva!

Löfven

Socialdemokraterna beslutade vid sin kongress att ha som mål att föräldraförsäkringen ska tvingas lika mellan föräldrarna. De sällar sig därmed till resten av vänsterpartierna.

Jag och min fru ska alltså inte själva få välja hur vi ska dela upp tiden i vår familj, nej det ska såssarna bestämma. Feministerna hävdar att det är o-jämställt och drabbar kvinnorna om kvinnorna själva får välja. För inte kan väl mammor och pappor välja själva? Tänk om de inte väljer som ultra-feministerna vill?

Grunden för påståendet är att kvinnor som ”grupp” får lägre betalt eftersom kvinnor som ”grupp” lägger beslag på större delen av föräldraledigheten. Frågan är hur drabbar det dig? Det gör det inte!

Exempel, om jag väljer att vara hemma mer än min fru så får jag lägre inkomst eftersom att jag jobbar mindre. Men drabbas andra män av detta? Svaret är såklart nej. Men om vi låtsas att alla män har sina pengar tillsammans, som en grupp, då drabbas män som grupp eftersom gruppens medellön sjunker. Men saken är ju den att i verkligheten har vi inte våra inkomster gemensamt, min lön är min lön, din lön är din lön. Detsamma gäller alla kvinnor, min inkomst är inte mer eller mindre någon annans inkomst bara för att den personen råkar vara man. Detsamma gäller för kvinnor.

Såssarnas huvudargument för att jag och min fru inte ska få bestämma över vårt eget liv är således att man låtsas att alla män har sina pengar tillsammans och alla kvinnor har sina pengar tillsammans. Men i verkligheten är lönen individuell, det är endast JAG som får lägre inkomst om jag är hemma mer, INGEN annan. Såssarna sysslar alltså med ett låtsas-resonemang. Men jag tycker nog att vi ska basera saker på verkligheten istället?

Är jag hemma mer så kanske jag har fått något något annat jag värdesätter högre istället? Eftersom jag faktiskt väljer att vara hemma mer. I sammanhanget kan nämnas att 7 av 10 föräldraledigheter avgörs av kvinnan, men valet är eget, och jag tror att föräldrar klarar av att bestämma själva. Jag behöver inte Löfvén att dadda över mig. Om Såssarna vill dela sin föräldraledighet exakt lika, go ahead, inget stoppar er, varför vill ni stoppa och förbjuda alla som inte vill välja exakt som er? Varför ska ni föra fram argument som bygger på att man låtsas att jag delar min lön med andra?

Jag och min fru är överens om hur vi ska vara hemma, det är ok med mig och henne, varför ska det inte vara okej med vänsterpartierna? Om vi är gamla nog att välja att skaffa barn är vi gamla nog att välja hur vi ska dela upp tiden i vår familj också. Och vem gynnar det om den ena föräldern inte är hemma halva tiden och föräldratiden brinner inne? Är det barnets bästa? Mår barn i alla andra länder sämre än svenska barn? För där är föräldraledigheten inte lika.

Min uppmaning till politiker, sluta lägg er i vårt liv, låt oss bestämma hur vi vill ha vår tillvaro, alla familjer har olika förutsättningar och verkligheter. Sluta tvinga in alla andra familjer i er ultra-feministiska mall. Sluta omyndighetsförklara svenska föräldrar, Vi kan välja själva!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sluta låtsas! Svenska föräldrar kan välja själva!

  1. Pingback: Expressen vilse i feminist-pannkakan | Hårt men sant!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *