Mördande terrorister får gräddfil i Stockholm!

IS

IS

Stockholms nya Röd/grön/rosa vänstermajoritet, S, MP; V och Fi, har tagit en
mot våldsbejakande extremism, so far soo good. Det är först när man börjar läsa den man förstår problemet. Problemet är att man belönar terrorister och sanslösa mördare och undviker att tala klarspråk, inget som är varken förvånande eller unikt för dessa partier.

Det som är mest stötande är att det man i praktiken säger är att de som återvänder från att ha deltagit i folkmord, våldtäkter, halshuggningar och terrorism ska få en gräddfil till jobb och boende i Stockholm. Detta är en skymf mot alla de andra människor från regionen som har fått en fristad i Sverige. IS personer kan åka till exempelvis Syrien, mörda, våldta och terrorisera deras släktingar, sedan återvända och få en snabbfil till jobb och bostad.

Brottsoffren som bor i Sverige kan möta dessa mördare på gatan, helt fria. Och som salt i såren har de fått jobb och bostad av kommunen medan offren snällt får vänta i kö. Skulle vi acceptera detta om det rörde svenska familjer som halshöggs i Sverige? Förmodligen inte, fast med den rosa röran vet man aldrig.

Det är lite märkligt att strategin betonar alla människors lika värde och jämlikhet. Ändå behandlar strategin inte alla lika, varken brottslingar eller brottsoffer.

Det finns mer djupodlade orsaker till strategins tokiga utformning. Ty i Sverige tassar man alltid runt livrädd för att trampa någon grupp på tårna, om det inte är medelålders svenska män förstås.

I strategin anges att ” Risk att grupper stigmatiseras Ett förebyggande arbete får inte leda till att invånare stigmatiseras, exempelvis måste religiösa begrepp hanteras varsamt så att de inte kopplas till våldsbejakande extremism

För de som inte förstår innebörden så ska jag översätta till klarspråk, man får inte tala om sharia, muslimer eller Islam på samma sätt som man buntar ihop män. Trots att gruppen muslimer har bra mycket mer gemensamt än gruppen män. När vi pratar Islam så är alla helt plötsligt individer enligt vänstern, annars pratar man gärna grupper, även om de inte har något som helst samband förutom en penis.

Sanningen är ju att det är Islamistisk extremism som är det stora problemet, både nationellt enligt SÄPO, men globalt är det ett gigantiskt problem av historiska proportioner. Man får inte vara rädd för att säga som det är, det innebär inte att man stigmatiserar alla muslimer. Men ett annat fakta är att över 50 % av alla muslimer i muslimska länder stödjer användandet av sharia-lagar, det är alltså i grund och botten inte en problematik enkom förknippad med extremism. Detta tassar man i runt livrädd för att säga, man får alltså inte koppla ihop detta med Islam.

Socialdemokraternas riksdagsledamot förklarade i en debatt hos Aftonbladet att IS-terrorister inte ska “stigmatiseras” när de återvänder till Sverige. “Jag är inte bara okej med att forna IS-krigare stigmatiseras”. VI kunde också se i uppdrag granskning hur Såssarna i Göteborg vägrade ta ställning mot IS.

Även följande formulering visar på detsamma daltande:

Händelseutvecklingen efter krigsutbrott i Syrien och Ukraina då invånare från flera europeiska länder, inklusive Sverige, rest för att delta i strider har aktualiserat frågan om våldsbejakande extremism. Många länder och städer ställer sig frågan hur det ska gå att hindra invånare att resa till andra länder för att strida

Här lyfter man upp Ukraina som det enda exemplet, trots att sanningen är att det åter igen är den Islamistiska extremismen som är det stora problemet, men vad gör man inte för att försöka vara politiskt korrekt istället för att tala klarspråk?

Vidare travar strategin på om vikten av boende och jobb för de som återvänder, d.v.s. en gräddfil. Man tar också upp exempel som:

Skarpnäcks stadsdelsnämnd antog år 2014 ett lokalt program med nolltolerans mot nazism, rasism och våldsbejakande extremism.”

Man pekar särskilt ut nazism och rasism, men man bakar ihop det största problemet i gruppen våldsbejakande extremism, åter igen rädd för att peka ut islamismen.

Nåväl, ränderna går aldrig ur. Det som är lite märkligt är att folk som röstade fram dessa personer blir förbannade, ingen kan väl på allvar vara förvånad? När två av dessa partier MP och Fi vill lägga ned försvaret, det sistnämnda vill lösa konflikter med hbtq-aktivism….. hallå? HBTQ-aktivism ska få IS att bli snälla? Det ligger helt i linje med deras historia och deras politik, att sväva i en rosa naiv bubbla långt ifrån verkligheten.

Jag skäms för Stockholm och Sverige.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *