Pass upp för vänsterns lögner i samband med flygtragedin!

Flygkrasch

I spåren av den tragiska flygolyckan med Germanwings där en pilot medvetet tog en mängd oskyldiga med sig i döden passar vänstern och facken på att slå mynt av tragedin.

Vänsterpartiets Ali Esbati gick ut i Expressen och skrev att konkurrensen i flygbranschen underminerar ”säkerheten inom flyget långsamt men obönhörligt”. Även Socialdemokratiska Europa parlamentarikern Marita Ulvskog gick ut i Svenska Dagbladet och skrev att bristande facklig makt ”undergräver anställdas förmåga att garantera flygsäkerheten”.

Att utnyttja en tragedi för att i eget syfte försöka slå mynt av det är oerhört osmakligt, men det är också helt lögnaktigt. De har överhuvudtaget inget på fötterna som ens pekar åt det hållet, tvärtom så pekar alla fakta i motsatt riktning. Att svenska vänsterpolitiker (och även fackförbund) i egensyfte kan gå ut och påstå saker helt utan belägg, slå mynt av massmord, och komma undan med det är helt sjukt.

Ser man till fakta, vilket inte är vänsterns paradgren, hur flygsäkerheten utvecklats sedan man avreglerade och även fick lågprisbolag, så har antalet flygolyckor gått ned, kraftigt, detta trots en stor ökning av antalet flygningar. Sanningen är att vi faktiskt aldrig har haft så få flygolyckor som under 2014 enligt Aviation saftey network. Till synes pekar verkligheten åt ett annat håll än vänsterns ideologiska fingrar. Man kunde dock tycka att ett lägsta krav för osmakliga utspel är att det finns någon verklighetsförankrad grund att stå på, men icke.

Det är även visat att lågprisbolag inte har sämre säkerhet än andra, ett faktum som heller inte passar in i vänsters världsbild om hur de vill att världen ska se ut. Lågprisbolagen har till och med oftare en nyare flygplansflotta med den senaste tekniken. Till exempel kan nämnas att Soutwest Airlines som är ett lågprisbolag ofta rankas som världens säkraste.

Än tokigare blir påhittade påståendena från vänstern och facken när det dem själva som brukar driva frågorna att det ska vara svårt att säga upp personal med sjukdomsproblem, att arbetsgivare inte ska ha rätt att få ta del av anställdas sjukjournaler mm. D.v.s. saker som skulle kunna ha förhindrat olyckan.

Jag säger bara, pass upp för vänsterns och fackens lögner!  Det gäller att se igenom de som talar endast i egensyfte, för egen vinning.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *