Ny går Schyman och Fi loss i ubåts-debatten!-

gröna kvinnor från YR

gröna kvinnor från YR

Nu har Fi och Gudrun Schyman lagt sig i ubåtsjakten, Schyman publicerar en artikel i Expressen och visar som vanligt att hon egentligen kommer från planeten YR. Det är faktiskt ganska skrämmande läsning.

Schyman och Fi vill lägga ned försvaret, det är en linje hon vidhåller i expressen, enligt Schyman så bör vi rusta ned ännu mer, inte rusta upp.

Sveriges svar på kränkningen av våra vatten är enligt Schyman ”en föråldrad patriarkal politik”. Vidare menar Schyman att den eventuella kränkningen inte är ett hot mot Sverige.  Hon konstaterar ””Att ubåtar finns i gränstrakterna är inte ett hot om krig, det tillhör deras arbete.”

Gudrun skriver att  Sverige borde ”ta iniativ till samtal med Ryssland om deras förmodade nyfikenhet” och” inte att tolka andras vaga signaler om närmanden som krigsförberedelser”.

Schyman ångar på i samma verklighetsfrämmande anda och hävdar att det inte är Ryssland som är säkerhetshotet utan  mäns våld mot kvinnor och att vi måste ”göra upp med den maskulinitet som genom sitt våldsförhärligande bidrar till död på samhällets alla nivåer”.

Hon konstaterar att Sverige har en föråldrad försvarspolitik som drivs av män. Schyman skräder inte orden och säger att Sverige bryter mot FN:S resolution om att kvinnor ska i ökad uträckning delta i beslutsfattande på alla nivåer, detta eftersom att det är fler män än kvinnor i försvarsutskottet. I nästa andetag gläds hon dock åt att utrikesdepartementet är totalt kvinnodominerat, det är nämligen 100 % kvinnor i ledningen. På vanligt feministiskt maner är det ett stort problem om kvinnor är mindre än hälften, men något positivt när de är fler eller 100 %.

Schyman verkar också ha missat det faktum att det är lika många kvinnor som män i regeringen och att kvinnor också röstar precis som män. Ändå är den försvarets insats  ett resultat av männens patriarkala förtryck, ja annars vore det ju inte en Schyman artikel.

Jag är väldigt glad att Fi och Schyman inte kom in i riksdagen, men samtidigt riktigt rädd över att så många röstar på ett sådant parti. Vilken planet lever dessa individer på? Just d….planeten YR var det ju… glömde.

 

http://www.expressen.se/debatt/julafton-for-patriarkala-forsvarsromantiker/

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *