Lågvattenmärke i sexism i tv.

Ett nytt lågvattenmärke har satts i svensk tv när det gäller sexism. Tänk dig att alla kvinnliga deltagare i ett program tvingas genomföra en tävling helt nakna. Där de sedan måste gå nakna i fyra dagar och förlorarna i tävlingen kedjades ihop. Allt detta i tv, männen dock fick behålla sina kläder och slapp kedjor. Kan ni tänka er reaktionen på det? Oj oj oj…. Vilken storm.

Det hade såklart skapat ramaskri i svensk media och bland svenska feminister. Nu var det tvärtom, det var männen som tvingades vara nakna och kedjades ihop i tv programmet Robinson, kvinnorna behöll sina kläder. Då har det nu setts som en kul grej, inga kritiska röster har höjts överhuvudtaget.na säger sig vilja nå dit där jag redan är.ag inte gör någon skillnad,genom tv och samhället. som tiger som muren, an

Det är märkligt att det är en kul grej när det är killar som förnedras och visas upp nakna, men det är sexism och hemskt när det gäller tjejer, vad är skillnaden? Ty ingen kan påstå annat än att reaktionerna hade blivit helt annorlunda om det hade varit tvärt om.  Det visar dock tydligt på dubbelmoralen i samhället och bland de jämställdhetsförespråkande feministerna som tiger som muren, antagligen sitter de och tittar på skiten istället.

Detta är tyvärr inget unikt för Robinson utan samma dubbelmoral förekommer rakt igenom tv och samhället. Är det inte dags att vi börjar reagera på samma sätt oavsett om det är kvinnor eller män? Kanske är det bara jag som verkligen är jämställd då jag inte gör någon skillnad, feministerna säger sig vilja nå dit där jag redan är.

Tyvärr verkar jag vara ganska ensam i det då denna dubbelmoral fortsätter år efter år, där manlig och kvinnlig nakenhet inte jämställs.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *