Oskyldiga ungdomar åtalas för våldtäkt.


Vice chefsåklagaren Mikael Hammarstrand i Gävle säger att han tänker åtala sköterskor som skriver ut P-piller till 15-åringar för medhjälp till våldtäkt.  Enligt svensk lag så är en person under 15 år som har sex våldtagen, oavsett hur frivilligt det än är. Och då blir det alltså medhjälp till våldtäkt att skriva ut p-piller eftersom det underlättar den brottsliga gärningen.

Det blev såklart ett fasligt liv, och det kan man förstå. Men är det han som är knäpp eller är det lagstiftningen? Hur är det möjligt att en lag säger att det alltid är våldtäkt om den ena personen är under 15 år? Helt sjukt. Det innebär alltså att den som delar ut p-piller eller kondomer, för den minderåriga kan vara antingen tjej eller kille, är medhjälplig till brott.

En 14-åring som är sexuellt aktiv är inte våldtagen om det inte sker med våld. En 14-åring kan faktiskt ha sex av egen fri vilja, och kommer att ha det oavsett vad vi lagstiftar. Låt oss ta ett exempel, om t.ex. en tjej eller kille som är 14 år, har en tjej eller kille som är 15 eller kanske 16, vilket inte alls är ovanligt. Tjejen har fått p-piller av samhället, eller pojken kondomer, och sedan så åtalas den ena för våldtäkt av samhället, för att en av dom är under 15.

Är det bara jag som ser det absurda i detta? Hur kan någon bli åtalat för våldtäkt om det sker av fri vilja? Snacka om att feministerna lyckats klubba igenom knäppa lagar. Om den lagen fanns när jag var 14 så hade jag enligt lag blivigt våldtagen och kunnat anmäla en tjej för våldtäkt, detta trots att det var helt frivilligt. Herregud, vart är rättsäkerheten?

Det verkar som att folk tror att på dagen när man fyller 15 så inträffar något magiskt, och alla blir mogna att ha sex, och ingen är det innan. Det är naturligtvis väldigt olika för individer, och individer har en egen vilja, ja faktiskt även 13 och 14 åringar.

 Men lagen säger att om du som kanske går i 7:e eller 8:e klass har en partner som går i 8:e eller 9:e klass så är det våldtäkt och den ena parten kan åtalas för ett av de grövsta brott som finns, även fast det är frivilligt och det inte finns tillstymmelse till våld, bara ungdomlig kärlek. Detta är absurt! Jag undrar om de som beslutade om lagen var onyktra eller höga när beslutet fattades. Enligt svensk lagstiftning så är även jag ett våltäktsoffer. 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Oskyldiga ungdomar åtalas för våldtäkt.

 1. Åsa skriver:

  Det är inte sant det åklagaren säger att det alltid är våldtäkt om man har sex med någon under 14 år.

  Praxis visar att om man ligger nära varandra i åldern, t.ex 14 och 15 år så brukar det inte ses som våldtäkt…Om den som är 14 är nära att fylla 15 så brukar det även ses som att man redan är 15 och då får bestämma själv osv osv osv…..

  Lagen är till för att skydda så att unga människor inte ska kunna utnyttjas genom att de är unga och inte förstår bättre….men som sagt, det åklagaren säger stämmer inte och han verkar helt ha missat att lagtexten enbart är en liten del av rättsskipningen….

 2. Leif skriver:

  Svar:

  Nej, Åsa kan säkerligen paragraferna bättre än åklagare. Och praxis, brukar? vart går gränsen? Oavsett hur man ”brukar” döma, så har vi en lagstiftning som gör våldtäktsmän av en massa oskyldiga ungdomar, det är sjukt. SOm jag skrev, enligt lagen är jag själv våldtäktsoffer.

 3. Liten skriver:

  Vi har många felaktiga och felanvända lagar och regler i det här landet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *