Historiskt!


Det är en historisk dag då USA för första gången har valt en svart president. Afro-amerikanerna fick fulla medborgerliga rättigeter först på 1960-talet. Det är även ett avbrott mot föregående politik som har bedrivits av tokpannan George Bush.

Barack Obama ingjuter ett visst hopp för USA och omvärlden. Obamas politik är förhoppningsvis mer anständig än vad Mcains hade varit. Republikanerna vars poltik i princip består av att sänka skatter och bomba andra länder är inget som världen behöver mer av.

Samtidigt ska man komma ihåg att Obama tillträder i ett mycket svårt läge. USA har ett budgetunderskott på över 1000 miljarder dollar, landet befinner sig i en stor ekonomisk kris. Man är i krig i både Irak och Afghanistan. Barack Obama måste få tid, det kommer att bli en jobbig och lång väg att gå för att städa upp efter Bush och republikanerna. Risken är att förväntningarna på honom är allt för stora. Han är ingen messias.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *