Det har brunnit i skallen på Schyman…IGEN.


Nu har det brunnit i skallen på Gudrun Schyman igen, eller har det någonsin slutat brinna? det kan inte finnas mycket brännbart kvar vid det här laget. Gudrun och den lika förvirrade före detta jämO Claes Borgström går ut med besynnerliga krav om att prostituerade ska få skadestånd av dem som köper sex.

Radarparet skriver att ”Den som, genom att utnyttja hennes misshandelssituation, kränker den prostituerade genom att tvinga henne utföra sex skadar henne och bör således kompensera henne”.

Detta antagande innehåller flera stora felaktigheter. För det första förutsätter man att alla prostituerade är kvinnor. Sanningen är att när det gäller unga personer som säljer sex så är det fler killar än tjejer som gör det. Den andra och än större felaktigheten är att de förutsätter att alla som säljer sex befinner sig i en misshandelssituation och tvingas till det.

Sanningen är den att de flesta i Sverige som säljer sex gör det frivilligt (och dessutom helt lagligt). Det förekommer visserligen tvångsprostitution dock så utgör den en liten del och är inte normalfallet, det är en helt annan sak.

Schymans och Borgströms förslag betyder i klartext att en person som säljer sex först får betalt och sedan rätt till skadestånd. Detta trots att försäljningen sker helt frivilligt och det inte alls föreligger någon misshandel som dessa två påstår.

Man har uppenbarligen en väldigt snäv och förlegat syn på att alla kvinnor är viljelösa offer och alla män är onda gärningsmän. Man idiotförklarar dessa kvinnor som säljer sex och målar upp männen som allt igenom onda. Man vill med andra ord lagstifta att alla kvinnor som säljer sex är offer och blir misshandlade av den som köper. Att måla upp kvinnor som offer utan ansvar för sina handlingar och män som förövare är dock genomgående för Schymans politiska karriär med tallibantal med mera.

Jag är emot prostitution, men detta förslag som de framför är helt galet. Om Schyman slutar suga på vinflaskan någon gång så kanske hon ser klart? Gudrun och Borgström bör i vilket fall sätta sig in i fakta innan de kommer med sina knasiga idéer. Är det något som är knasigt så är det väl prostitutionslagen?

Idag är det lagligt att sälja sex, men det är olagligt att köpa, hur logiskt är det? Ingen skulle komma på idén att göra det lagligt att sälja droger med olagligt att köpa? Antigen ska båda sakerna vara olagligt, eller båda lagligt. Båda parter ingår ju gemensamt i avtalet, att bara den ena är kriminaliserad är befängt. Det bygger på en förvirrad idé om att sexköparen alltid tvingar säljaren till affären genom en ”misshandelssituation”. Det är rent nonsens.

Att Schymans hjärna har skrumpnat det kan jag förstå, vad Claes Borgströms ursäkt är det har jag ej ännu kommit på. Men snälla, få bort dessa tokstollar från allt som har med lagar och regler att göra. Låt mig slippa se den där skattefifflande fyllekajan i media mer. I annat fall så får jag väl sadla om till prostituerad och få dubbelt betalt.

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det har brunnit i skallen på Schyman…IGEN.

  1. mia skriver:

    finns det inte ngn sorts forskning på att prostituerade kvinnor, prostituerar sig under tvång

  2. Akantus skriver:

    allvarligt talat, har inte hört talas om de där tokidéerna, men är de sanna, så spär det bara på mitt förakt ännu mer för dessa dåraktiga människor.

    Dåraktiga människor måste spärras in, de är en fara för allmänheten. Gudrun och Claes tillhör definitivt denna kategori av människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *