Reinfeldt har lett folket till slakt!

Sverige åker med överljudsfart in i lågkonjunkturen. De som har sparpengarna på börsen (inklusive mig själv) har sett sina pengar halveras. Varslen börjar dugga tätt och Konjunkturinstitutet ger en prognos att arbetslösheten inom kort kommer att öka med 100 000 personer.

Vi har en regering som med ekonomiska medel har tvingat ut folk ur a-kassorna. Avgifterna chockhöjdes ju som bekant när allians för Danderyd kom till makten. De som fick den största höjningen var de som löpte störst risk att bli arbetslös. Med andra ord, de som behöver försäkringen allra bäst. Det är även samma personer som oftast har lägst lön och höjningen slog därför extra hårt mot dom. Vi vet följderna, regeringens ekonomiska tjuvnyp tvingade över 500 000 svenskar ur a-kassan. Och som vi kommer ihåg, det var just det som absolut INTE skulle hända lovade borgarna.

Regeringen red på en högkonjunktur när de kom till makten. När hjulen snurrar för fullt och ekonomin går för högtryck så är det lätt att få stöd för borgarnas populistiska politik. Det faktum att man kan bli arbetslös var som bortblåst ur den stora massans medvetande. Det var ju sådant som drabbar andra, inte mig själv. Det är ju bara folk som inte VILL jobba som blir utan jobb. Arbetslösa och sjukskrivna är slöfockar och ska ju inte snylta på våra pengar. Det var det underliggande budskapet som allians för Danderyd spred och den stora massan följde efter som en skock får.

Men nu har verkligheten hunnit ikapp både borgarna och folket. Varslen duggar tätt och mängder med låginkomsttagare står utan försäkring när de förlorar sina jobb. Vad händer nu? Borgarna försöker bortförklara sig och skocken med får är på väg till slakt bhäää.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Reinfeldt har lett folket till slakt!

 1. Anita skriver:

  Synd, men sant.

 2. Anita skriver:

  Kan tillägga att jag INTE var med och röstade fram dårarna.

 3. Marina skriver:

  Önskan om omval är ganska stor,kan inte heller förstå att folk tycker att det som Alliansen gör är bra!När vi kliver in i 2009 tror jag att det blir ett helvete för många människor,men vad kan vi göra då?

  Hur får man dessa arroganta politiker att lyssna?Alliansen har lyckats proppa i var & varannan svensk att detta är ett bra system..Ja kanske det är för de med fet pluska!Men ska regeringen gå in & betala folks lån,elräkningar o s v?

  Nej…de kan proppa pengar i finanskrisens Europa…Men fixa det för folket…näää tror inte de förstått att man måste betala sina räkningar!

  Att sälja sitt hus mitt i varslens Sverige lär inte bli lätt heller,sen vart bor du?

  Sverige börjar bli sjuuukt…önskar folket började engagera sig i politik!

 4. Ättestumpan skriver:

  Bra! Vad glad man blir att folk som ”har det bra” ändå förstår att det är många som har fått det så mycket svårare att överleva, pga nya sjukersättnings-lagar. Borgarna, verkar inte förstå att det finns folk som får leva med ca 4000 i månaden. Och det får dom väl i timmen….sjuk är det!/M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *