var är Engla? Medias unkna rapportering fortsätter.

Medias unkna rapportering i ”Engla fallet” fortgår. Naturligtvis även i övrigt bedrivs en rutten journalistik av media, fallet med Engla är uppmärksammat och tjänar som ett bra exempel.

Nu kan man läsa att en 42-åring har tagits in för förhör (han är ej häktad). Man kan ju tycka att det skulle räcka med den meningen i skvallerpressen (aftonbladet och expressen). Men det gör det självklart inte, de vill ju sälja så mycket lösnummer som möjligt. Då måste de kunna visa upp intriger och snaskiga detaljer så medelsvensson köper skiten för o gotta sig en stund.

Det jag syftar på är att nu gör man precis som man brukar göra. Precis som med den stackars pappan i Arboga som fick sina barn ihjälslagna med hammare. Han hängdes ut i media som misstänkt, man kontaktade hans vänner för intervjuer etc. Som alla nu vet var han oskyldig, men fick ändå genomlida ett helvete pga. av medias rapportering.

Nu gör man samma sak igen med fallet Engla. Det ”misstänkte” 42 åringen hängs ut i media. Man skriver vilket samhälle han kommer ifrån. Vad han jobbar med, vilken bil han kör. Man skriver även om hans tidigare brott som han begick för 10 år sedan och mer. Allt detta hängs ut i rikstäckande media. Naturligtvis vet varenda kotte i hans samhälle nu exakt vem som är intagen för förhör. Naturligtvis pågår snacket om att han är skyldig. Och nu vet även hela samhället om hans tidigare bakgrund och tidigare brott.

Dessa tidigare brott som han är dömd för och har avtjänat straff för beskrivs i detalj. Varför? Vad har hela Sverige med det att göra? Och det samhälle där han bor? Tidningen Metro har även varit i samhället och intervjuat bekanta till 42-åringen och samhället beskrivs vara ”chockat”. Tro fan det när media har smällt upp det överallt!

När ska skvallermedia lära sig? Kanske är denna man helt oskyldig precis som pappan i Arboga? Vilken rätt har media att krossa en människas liv på det sättet i jakt på att sälja? Hur kan man hävda att det ligger i allmänhetens intresse att läsa om vart mannen bor, hans bakgrund etc? Hur kan man anse sig ah rätten att hänga ut en person och dennes hela privata liv?

Det vore en sak om 42-åringen var gripen och dömd för brottet, då kan man gå ut med saker. Men nu är han inte det! Ingen vet om han har något med detta alls att göra. Men det skiter väl media i, de har ju sålt några extra lösnummer och gjort ett lite bättre ekonomiskt resultat! Och medelsvensson har fått gotta sig i snaskiga detaljer och spekulera i mannens skuld. Snart drar mediestormen vidare efter jakt på nya säljande historier. Kvar blir offer som pappan i Arboga och kanske 42-åringen. De blir ensamma kvar med förstörda liv, men vem fan bryr sig, den stora massan har ju fått stilla sin perversa hunger för snask och blod en liten stund. Det är vidrigt! Och skvallermedia hittar snart något nytt offer att kasta till vargarna.

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till var är Engla? Medias unkna rapportering fortsätter.

 1. ~Maria~ skriver:

  Du har väldigt rätt här.

  Bra inlägg.

  Ha en bra dag.

 2. Kapitano skriver:

  Jag håller med dig om rapporteringen och 42-åringens arbetsgivare sa att killen har kompisar i trakten och brukar hälsa på dom i helgerna. Men så tror jag läsare hoppas på att det är 42-åringen för att brottet skall bli uppklarat och att Engla göms levande. Arboga fallet är samma sak där pappan misstänktes det behöver inte få en medial uppmärksamhet.

 3. Katrin skriver:

  Jag har gjort samma reflektion som du. Och nu när han erkänt visas bild och namn mm upp INNAN han är dömd. Tala om att förvirra eventuella vittnen mm. Jag tycker inte om hur sådana här fall har börjat redovisas i tidningar, TV mm.

  Ha det gott! /Katrin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *