Var är Engla?


Jag måste återigen ge media en jävla känga i röven. Vem har inte läst om den lilla flickan Engla som har försvunnit, hemskt hemsk. Media rapporterar om händelsen dygnet runt. Detta kan förvisso vara bra då folk får upp ögonen och kanske kan det då komma in tips. Men låt dig inte luras och tro att de gör det av godhjärtighet och att de vill hjälpa till, det handlar om att tjäna cash inget annat.

Media, då främst skvallerblaskorna aftonbladet och expressen verkar tävla om att överträffa i sin rapportering. Löpsedlarna utformas föra att vara gripande (säljande), – Var är Engla????  Men vad är då det största problemet? Det är inte bara medias osmakliga rapportering utan VAD de rapporterar, i vanlig ordning.

Man började med att rapportera vart hon hade försvunnit. Man skrev om vart polisen koncentrerade sig, att de nu letade i sommarstugor etc. i området. Man skrev också att det hetaste spåret var hennes mobiltelefon som fanns påslagen i området. Man skulle kunna pejla in exakt position vart denna telefon befann sig.

Okej… vad hände sen? Jo då kom rubriker om att nu är telefonen ej igång lägre, den kan ha fått slut på batteri eller så har någon stängt av den. Men tjena, tro fan det? Om någon har kidnappat ungen och skvallerblaskorna skriver att de ska pejla in den påslagna telefonen, tro fan det att den personen i så fall stänger av telefonen? Hallå! Kidnappare läser också tidningen! Allt den personen behöver göra är ju att logga in på aftonbladet eller expressens hemsida för att få veta exakt vad polisen gör! Skvallermedia hjälper ju för fan kidnapparen!

Nu vet vi inte om flickan har blivigt kidnappad, men OM? Vad fan tar aftonbladet och expressen för ansvar? Det KAN faktiskt vara så att någon stängde av mobilen efter att ha läst att polisen skulle pejla in den. Det KAN faktiskt vara så att skvallermedia i sin jakt på rubriker och sålda lösnummer har kostat flickan livet. Om det inte är så i detta fall så kommer det säkerligen ske i något annat fall. Hur fan kan media tillåtas rapportera på det sättet? Är pengar viktigare än att återfinna flickan?

Om jag var förälder till ett försvunnet barn så skulle stämma skiten ur aftonbladet och expressen efter en sådan rapportering Det är helt sanslöst, way to go skvallermedia, fortsätta att håll brottslingar uppdaterade om polisens verksamhet. Hoppas ni gör stora pengar på det, för ni säljer väl inte en liten flickas liv för billigt?

Vad som har hänt, det vet vi inte, men det är just det som är grejen, DE vet det inte heller. Då ska de ge fan i at skriva sådana saker som kan hjälpa förvarare i detta fall eller andra.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Var är Engla?

  1. Tomas skriver:

    Tänkte precis samma sak när jag läste det och såg det på nyheterna. Vilka jävla stolpskott!

  2. Mackis skriver:

    Jo. Men samtidigt skulle inte media veta om inte polisen hade berättat det. Det var isf klantigt av polisen att inte hålla den uppgiften hemlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *