Sanningen om Anders Borgs snedfylla

Anders Borg

Skandalen kring Borg har gått viral och sprängt alla gränser av orimlighet. Frågan kidnappas av feminister som hävdar att det är ett bevis på kvinnohat. Det dras paralleller till våldtäkter, kvinnoförtryck mm. Olika vänsteraktörer gör sitt bästa för att göra politik av det hela. Det skrivs spaltmeter i media av namnkunniga skribenter. Men hur ligger det till med alla påståenden och den störtflod av hat som släpps fram?

Har Anders Borg bevisat att han är en kvinnohatare av rang och en del av en våldtäktskultur? Han ska ju enligt uppgift ha kallat kvinnor på festen för fula ord. Han ska också fysiskt ha tafsat män på deras kön. Borg har i så fall betett sig oerhört mycket värre mot männen än kvinnorna. Det blir då mycket märkligt att det då fokuseras på hans kvinnosyn och att det hamnar i fokus. Han betedde sig uppenbarligen illa mot alla, men värst mot män. Feministernas argumentation faller således på verkligheten.

Då kan man såklart inte hävda att det är ett uttryck för hemsk kvinnosyn, snarare manssyn? Sanningen verkar vara att han fick en rejäl snedfylla och betedde sig illa mot hela sin omgivning. Men ett sådant händelseförlopp är ju inget feministerna kan dra några växlar på och det bevisar ju inte att han är en kvinnohatare. Därför väljer de att förenkla verkligheten och plocka bort de grövsta sakerna och endast lyfta upp det han påstås ha gjort mot kvinnor, då har de ju ett bevis för vita mäns förtryck av kvinnor, fiffigt, men ohederligt och felaktigt.

Det ”goda” hatet från vänster i sociala medier vet inga gränser. Jag har själv blivit anklagad för att tycka att våldtäkter på festivaler är okej, varför? Jo jag framförde synpunkten att jag inte tycker att detta ska vara i media. Att alla har nog någon gång betett sig på ett sätt de ångrar på fyllan, skillnaden är att mina snedfyllor inte hamnar i Aftonbladet eller på nyheterna. och att Borg förmodligen har ångest så det räcker. Därmed tycker jag enligt vissa feminister att våldtäkter på festivaler är okej…. Ehhh ursäkta? Vad fan går ni på? Vad är det gör jävla sjukt påstående?

Nu visar det sig att någon har polisanmält Anders Borg. Själv tycker jag att deltagarna på festen nog kan avgöra själva om de finner en polisanmälan lämplig. Annars tycker jag nog att polisväsendet har viktigare saker att göra än att hantera någons snedfylla på en privat fest. Det är såklart ett sätt att göra politik av det hela. Britta Svensson skribent på Expressen skrev, ”hur mår Anders Borgs offer idag?” Det får de nog själva svara på, dock vet jag inte om jag skulle kalla mig själv för brottsoffer om någon fått en snedfylla och kallat mig för fula ord eller betett sig illa. Förmodligen mår ”offren” dåligt på samma sätt som jag skulle, mest över hela situationen och det tragiska som skett, inte att jag skulle se mig själv som ett sexualbrotts-offer.

De som har gett Anders borg stöd blir också hängda av vänstern i media. Det hävdas att han får ryggdunkningar och att folk tycker det han gjort är okej för att han är man. Hmm , kan någon visa mig vem som har skrivit så? För jag har inte sett det någonstans, det är något ni fantiserar ihop i era huvuden. Man måste kunna hålla två saker i skallen samtidigt, även om det verkar svårt för vänstern.

Att ge människan Anders Borg stöd är en sak, att stödja det han gjort är något annat, och det  sistnämnda har ingen gjort. Att stödja en människa som befinner sig i en stor kris är aldrig fel, även om hans agerande var fel. Det är i kris man vet vem som är ens riktiga vänner. De flesta kan nog inte ens tänka sig hur dåligt han förmodligen mår efter att allt slås upp i media och var och varannan viktigpetter till skribent i kvällspressen ytterligare spär på hatet. Herregud, jurister är ute och uttalar sig om att han bör överlämna sig till polisen….. seriöst?

Om det som påstås är sant betedde han sig som ett svin, ingen har sagt något annat någonstans. Men han har också bett om ursäkt och tagit ansvar för det han gjort. Som jag skrev tidigare, jag är glad att mina snedfyllor inte hamnat i Aftonbladet. Få är nog de som aldrig betett sig illa på fyllan, även om det oftast sker i en yngre ålder än Borg. Det finns dock inga uppgifter som tyder på att han någonsin har betett sig på ett sådant sätt tidigare. Det gör det till vad det var, en snedfylla som han verkligen får betala ett högt pris för, få riskerar att få hela sina liv raserade för att ha betett sig illa en gång på fyllan. Varför vill så många göra det till något annat än vad det var? Det här var på en privat fest bland vänner och bekanta. Det finns inget som tyder på att det har ett skit med patriarkat, kvinnohat eller någon annan feministisk hittepå teori att göra.

Jag hoppas att det inte ligger en djupare tragik bakom som alkoholproblem mm, men det vet vi inte. Det jag dock vet är att incidenten kidnappas av en mängd personer på vänsterkanten. Vissa vill bara sparka på den som redan ligger pga av hans politiska ursprung..Andra vill bevisa sina radikalfeministiska teorier, andra vill dra fokus från regeringen och kasta skit på högern. Även om Borg faktiskt inte är politisk aktiv alls sedan flera år tillbaka.
Det är också otäckt att se hur mediadrevet tvingar vänner och andra att ta avstånd från Borg, annars riskerar man att dras med i fallet. Ett exempel är Tomas Tobé som skrev nedan inlägg efter händelsen.

 

Nu krävs det i media att Tobé förklarar sig och tar avstånd från Borg. Sossarna kräver att få veta om Tobé delar Borgs kvinnosyn och hävdar att han tycker sexuella trakasserier på festivaler är ok…. hallå? Som jag visat ovan har det inte ett smack med kvinnosyn att göra. För det andra om man är läskunnig så tar Tobé avstånd från handlingen, han skriver rakt ut att det är fel, men han ber samtidigt Borg att ta hand om sig. Han tar alltså avstånd från handlingen men inte människan. Vilket hemskt brott? Är han våldtäktsman? Nu driver drevet även Tobé framför sig, det är ju fullkomligen sinnessjukt. Hade det varit en kvinna som hade betett sig på en snedfylla på en privat fest så hade det nog inte kastats lika mycket skit. Schyman till exempel….

Försvarar jag Borgs snedfylla? Nej, jag har skrivit ordet ”svin” flera ggr, och hade han gjort det mot mig hade han nog åkt på en propp.  Men drevet i media saknar helt proportioner och nyanser. Det är nog nu, låt Borg vara i fred. Det här drevet är riktigt otäckt, och hur folk på vänsterkanten väljer att utnyttja någons personliga tragedi för egen vinning vår mig att vilja kräkas.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sanningen om Anders Borgs snedfylla

  1. Vem nu Leifs lilla röda är vet jag inte. Men storm i ett vattenglas har det varit och är. Titta hellre på vad han har gjort (kanske inte vänstern gillar) och den kunskap han besitter. Vi svenskar borde ta honom i anspråk. Stackars sate som hamnat i vänsterns garn.

  2. Vänstern borde nog mer titta på sina egna. De har medverkat till osäkerhet för Sveriges trygghet. Inte direkt jämförbart med någon som på fyllan sagt eller inte sagt något på en privat fest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *