LO ljuger om arbetskraftsinvandringen

Röda Lögner

Röda Lögner

 

 

 

 

 

 

 

 

Är det inte vidrigt att Los högsta ledning medvetet blåljuger om arbetskraftsinvandringen?

De säger att människor utanför EU fritt kan komma och jobba i Sverige samt att det gynnar arbetsgivare som vill dumpa löner, detta är dikt och förbannad lögn. Här kommer fakta. För den som inte är faktaresistent.

Personer utanför EU kan inte fritt komma och arbeta, tvärtom är de hårdare reglerade än de innanför EU och Sverige.

  1. Man måste annonsera ut tjänsten innan man får söka arbetstillstånd.
  2. Man måste få arbetstillstånd från migrationsverket, lön och villkor måste motsvara kollektivavtal, facket är remissinstans och yttrar sig över samtliga ansökningar, de måste alltså godkännas av facket självt.
  3. Vid förnyelse av arbetstillstånden kontrolleras att lön och villkor har uppfyllts enligt kollektivavtal, annars kan de inte förnyas.

Personer utanför EU är alltså hårdare reglerade än någon annan då det finns krav på löner och villkor enligt kollektivavtal, och det följs också upp! För folk inom EU och Sverige finns inga sådana krav. Att då säga att personer utanför EU fritt kam komma och jobba är ju en lögn av gigantiska proportioner.

Argumentet om att Sossarna ska styra arbetskraftsinvandring mot branscher med ”arbetskraftsbrist” är ju även rent snömos. Vi har 9 anställda i vår thai-restaurang, varav 2 på arbetstillstånd. Enligt LO är det ingen brist på kockar inom restaurangnäringens, alltså skulle vi inte få ha dessa 2 personer. Det LO skiter i är att det för oss och vår verksamhet är en brist, vi kan inte sätta en svensk kock i köket på en Thai-restaurang som lagar lokal thailändsk mat från Nordöstra Thailand, en svensk kock som inte kan dessa maträtter och heller inte kan prata thai och kommunicera med övriga, detta torde vara självklart. Men inte för LO, för ser man på hela branschen så finns det ingen brist på svenska kockar som kan laga Jansson och Wallenbergare.

Det är för mig vidrigt hur Los högsta ledning kan sitta och blåljuga som man gör. Sedan pumpar man in mångmiljonbelopp av medlemmarnas pengar rakt in i Socialdemokraternas partikassa, som tack för det får man lagar som ger LO mer makt, även om det baseras på rena lögner. Skäms ni inte LO? Som medlem av en fackorganisation skulle jag se det som högst problematiskt att rötan och lögnerna går ända upp i högsta ledningen. Det är inte Sverigedemokraterna som är det största hotet mot invandrare i Sverige, det är LO.

http://www.dn.se/debatt/sverige-maste-aterga-till-en-reglerad-invandringspolitik/?utm_source=facebook&utm_medium=page&utm_campaign=dn

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *