Lucia är förstört för alltid!

Lucia

Lucia

 

Jag har firat min första Lucia på dagis idag, mina barn var tomtar, problemet är inte de små tomtarna utan de stora. Jag är övertygad om att hälften av föräldrarna röstar på Feministisk Idioti. På föräldramöten har de försökt att få vegetarisk mat till alla barn, stopp i spenaten sa jag direkt.  Ska mina barn ha särkost så är det jag som beställer det ingen annan. Beställ gärna särkost åt era egna barn, problemet med dessa människor är ju att de aldrig är nöjda med att bestämma över sig själva, först när de får bestämma även över andras barn och deras föräldrar så mår de bra.

Lucia? Just det, vi satt i en ring på golvet och sjöng sånger. Det var en plåga! Vilket folk! Uppenbart feministiska veganer de flesta av dem. Ett par mitt emot mig, han har långt skägg, ser typ ut som Hans scheike i en stor ekologisk ylletröja med ett par mycket konstiga byxor. Kärringen hans ser ännu värre ut, jag kunde i alla fall konstatera att hon har samma frisör och skräddare som Clownen Manne…. Yber vego- feminist, syns lång väg. Men dom sjunger så klämkäckt, och jag ler tillbaka med min finaste falska leende som jag kan uppbringa, oooo så mysigt och gulligt! Lite vego-skinka på detta så är ju julen perfekt! Rättvisemärkt av LO såklart.

Bredvid mig sitter en mormor och sjunger, hon kunde ta mej fan varenda låt, jag kunde refrängen på Tip-tap! Hon sjunger högt och tjoar o tjimmar, tänk er prussiluskan i Pippi Långstrump som sjunger en sockerbagare i ständigt hög tonart, så var hon, och henne hade jag rakt i örat hela tiden. Men även hon fick ett lite falsk gulligt leende, oo va fint o glatt du sjunger. Kan vi få gå hem nu?

Vad hände med de riktiga Luciatågen? Som man hade på dagis på 70-80 talen? Och där man faktiskt fick fota och filma? För det har ju också blitt helt livsfarligt. Nä, dom har förstört Lucia! Jag är glad att vi inte köpte några dyra dräkter. Det är dags att ta tillbaka Lucia eller lägga ned.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *