Nej det är fan inte okej med fett-feminister!

Jag har tidigare skrivit om tjockismodellen Tess Holiday. Och nu har det hänt att detta har dykt upp i media. Jag kan bara konstatera att jag för förutseende, glöm aldrig vart du hörde det först!

Tess Holiday

Tess Holiday

Modellen användes i reklam för ett feministiskt event. Facebook tog bort reklamen pga. av att det klassades som ohälsosamma ideal, den bröt mot företages hälsopolicy. Nu har dock Facebook fått backa då feminister har dragit igång en stort drev. Feministen och aktivisten Jessamy gleeson som låg bakom reklamen för detta event kallat ”Feminism and Fat” är såklart rasande, hon säger även att Facebook borde konsultera feminister och kroppsaktivister innan de skriver sin policy….

Jessamy Gleeson

Jessamy Gleeson

Om Facebook hade tagit bort en bild på en smal eller underviktig modell hade nog ingen reagerat, tvärtom det hade nog applåderats, för ohälsosamma ideal ska vi inte ha. Men då får man väl hålla den linjen? Antingen är det okej med ohälsosamma ideal eller inte. Till saken hör också att en smal person inte nödvändigtvis är ohälsosam, men en smällfet person är alltid ohälsosam (och då pratar jag självklart inte om de få extremfall som grundar sig i ett sjukdomstillstånd).

I detta fall är modellen Tess Holiday obscent överviktig, hon är 165 cm lång och väger 130 kg! Det betyder ett BMI på 48 och hon pratar vitt och brett om hur hon älskar skräpmat. Detta är alltså ideal som är okej att normalisera och föra fram? Mer ohälsosamt än så blir det ju inte.

Feministerna är dock duktiga på att driva sina kampanjer, hyckleriet och dubbelmoralen är motbjudande, fakta ignoreras men ändå lyckas de få sin vilja igenom. Inget företag överlever ett drev från feminister, hur hycklande det än må vara. Stora jättar som Facebook tvingas till en snabb och ordentlig pudel.

Fetma är vår tids största hälsoproblem, då kanske man inte ska promota det som ett helt okej och hälsosamt ideal, oavsett vad feministerna tycker.?  Åtminstone måste man måste hålla en linje, ohälsosamma ideal, är det okej eller inte?

En ohälsosam människa ska såklart mötas av samma respekt och ha samma människovärde (goes without saying).  Men det är inte det diskussionen handlar om, är det rimligt att sprida ett budskap som att det är helt okej att älska skräpmat och vräka i sig kilovis socker, det är helt okej att vara smällfet och fruktansvärt ohälsosam? Det är faktiskt inte okej! Ett sådan budskap kan förhindra andra från att lyckas ändra sina liv, det kan köra andra i fördärvet, men inte minst så är det jag och andra skattebetalare som får ta kostnaderna för ett sådant beteende. Så nej, det är fan inte okej nånstans! Det är möjligtvis okej att vara fet, men det är inte okej med fett-feminister!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22875718.ab

 

Det här inlägget postades i Hälsa, jämställdhet, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *