Genus-fundamentalism och könsneutrala toaletter i Sverige!

Nu har ledningen på min arbetsplats miljöförvaltningen arbetat med de stora frågorna, man inför könsneutrala toaletter för att ingen ska bli kränkt…..
760

Jag frågade ledningen om de hade för lite att göra eller inte hittar några riktiga åtgärder för arbetsmiljön, men nej då, de tycker att könsneutrala toaletter absolut är en viktig fråga. Herr och damtoalett kan tydligen vara kränkande….

Jag läste i tidningen att Ikea tvingades ta ned en skylt som det stod mamma och pappa på… Beatrice som var på Ikea upptäckte skylten och hyllas nu i Expressen, hon fick direkt en klump i magen, för man kan ju inte förutsätta att alla familjer består av en mamma och en pappa. Vissa har ju två pappor eller två mammor….. Nu hoppas jag att alla blir inkluderade och välkomnade på Ikea, säger Beatrice. Vilken tur att vi har dig Beatrice!

tomte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beatrice… ALLA har en mamma och en pappa, det är ett biologisk faktum. En del lever mycket riktigt med två föräldrar av samma kön, men 99,9 % gör det inte. Men det väl klart att hela samhället ska anpassa sig så att du inte blir kränkt av en skylt av en mamma och en pappa?  Kanske du bör fråga dig själv varför du blir kränkt av det? Kanske du behöver arbeta med din egen självkänsla eller något?

Och könsneutrala toaletter på arbetsplatser? För det första, I dont care! Jag kan gå på vilken toa som helst, jag blir inte kränkt om det står en damskylt, man, hen-skylt eller inget alls på den. Det jag stör mig på är denna genus-fundamentalism som förs fram som argument till åtgärden, NÅGON kan ju bli kränkt. Men samma sak där, om du blir kränkt av en dam eller herrtoalett så kanske du har andra problem att ta tag i? Och åk för guds skull inte utomlands, men hela världen ska väl anpassa sig efter din extrema kränkthets-känsla? Det råder en norm i samhället och på arbetsplatsen om hur man ska tycka i vissa frågor. Därför vågade väl ingen säga ifrån när denna tossiga idé fördes fram, trots att folk i efterhand skakar på huvudet och anser det vara trams. Den fundamentalistiska genus-normen vågar få öppet ifrågasätta. Inte minst på en arbetsplats där förmodligen typ 80 % är miljöpartister eller vänster. Nu när Genus-kvinnorna drivit igenom detta får vi som bonus en hylla där vi kan lägga vår telefon när vi är på muggen, hur det går med mitt krav på tidningsställ är dock i dagsläget oklart.

Sverige har blivit ett land med en egen form av genusfundamentalism. Ta ett titt på världskartan som kartlägger kultur och värderingar.

världen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett land sticker ut längst upp till höger… just det Sverige! Många svenskar tror att vi lever i landet lagom, sanningen är att vi är ett litet land med extremister, där man måste vara ”lagom” i betydelse att hålla sig inom extremistnormen, även i folkmun kallat jante. Vi vill gärna tro att vi är bäst och vet mest, själva utrikesministern Margot Wallström ska enligt egen utsago exportera våra värderingar till resten av världen. Men Margot, gissa vad? Det kommer inte att hända. För världen består av en befolkning på över 7 miljarder som inte är som Sverige, och de vill inte vara Sverige! Precis som de flesta inte är islamistiskt fundamentalistiska som Saudi-Arabien är de flesta inte kränkta genusfundamentalister som Sverige. Ser man på kartan så är det riktiga landet lagom I Asien, någonstans kring Thailand, det vill säga mitt i kartan. Det är kanske mer landet lagom?

Något komiskt i sammanhanget är ju att dessa genusextremister som Beatrice ofta har en förkärlek att gå runt med knappar som ”vi gillar olika”.olika

Men fundamentalister gillar sällan olika på riktigt. De vill oftast t.ex. individualisera föräldraförsäkringen så att ingen ska kunna välja olika, alla ska tvingas göra lika. Detsamma gäller det mesta, alla ska ha lika i allt, man ska inte få välja skola, sjukvård, etc etc… hur kan man då gå runt med en sådan knapp? Gillar man olika på riktigt då skulle man ju låta folk själva välja det som passar dem bäst och tycka att det är toppen, de skulle styra sitt eget liv och inte ge sig på att försöka tvinga alla andra att göra samma val som de själva.

I Sverige råder numera en kränkthets-kultur ut sig, vi är nu världens mest jämställda och mest kränkta folk. Frågan är vad det leder till i förlängningen att vi lär våra barn att vara kränkta? Ja vi t o m belönar kränkthet. Som när en pojke i skolan bråkade och förstörde lektionen för alla, läraren tog tag i hans arm och skickade ut honom ur klassrummet med orden att han fick komma tillbaka när han ”slutat uppföra sig som en buse ”.  Elevens föräldrar anmälde läraren till skolinspektionen som… ..(trummvirvel)… ger anmälaren RÄTT!

Den bråkiga eleven utsattes enligt skolinspektionen för en kränkande behandling och läraren har tilldelades en varning. Heja Sverige! Myndigheterna ger pojken och dennes föräldrar rätt, den kränkta bråkiga eleven belönas och läraren varnas. Vilken lärare vågar nu agera mot bråkiga elever? Kränkthets-normen och eleverna styr numera i svenska klassrum. Och det förs även fram krav att elever ska ha rätt att överklaga sina betyg. Det svenska samhället lär barn att vara kränkta och belönar de som hävdar att de är mest kränkta. Kränkthets-normen har breder ut sig som ett täcke över Sverige och upp växer en generation kränkta rättshaverister.

Något annat som hör hemma i samma kontext är kraven på ”trigger varnings” alltså varningar för känsligt innehåll. Elever som kräver att bli varnade för obehagliga inslag i undervisningen har blivit ett problem för lärarna bland annat på Globala Gymnasiet i Stockholm. Vad är det då dessa personer kräver att bli varnade för? Det kan t.ex. vara skildringar av heterosexuell kärlek mellan vita personer som upplevs som normförstärkande. Ehh. Hallå? Ska det vara varningstext på något för att det visar heterosexuella? Eller vita? Helt uppåt väggarna rubbat!

Några som inte anser att det är rubbat är studenterna vid Centrum för Genusvetenskap i Uppsala, ett genusfundamentalistiskt centrum som göds med mina skattepengar. Studenterna Madeleine och Sarah som skriver i den kränkta tidskriften feministiskt perspektiv.

tomar x 2

 

 

 

 

 

 

 

 

De tycker det är jättebra att man ändrar historiska verk som Pippi Långstrump och allt annat som av lätt-kränkta feminister kan uppfattas stötande, det ska censureras, de tycker också att det är bra med trigger-warnings. Men om ni inte klarar av att läsa en barnbok som Pippi Långstrump utan att bli kränkta så kanske även ni har andra problem att ta tag i? Förutom era frisyrer och näsringar….  Och om man gillar olika, Varför ser de alltid lika dana ut så dessa genusfundamentalister? Jag tror jag vill ha en trigger warning!

Hur blev Sverige ett så extremt land av lättkränkta genus-fundamentalister? Ja jag vet i fan, men det lär ju inte bli bättre när politiska partier som V, Fi, MP och S sitter och spelar banjo ihop i genus-frågan, det kan ju bara gå åt helvete. Sedan är jag övertygad om att många tycker som jag,  att genusnormen främst förs fram av en liten elit med för mycket att säga till om. Enligt samma elit ska man vara normkritisk, men rådande extrema genusnorm får man inte ifrågasätta….. Det är skillnad på normer och normer, tydligen.

 

Det här inlägget postades i jämställdhet, Okategoriserade, politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Genus-fundamentalism och könsneutrala toaletter i Sverige!

  1. Pingback: Genus i professionen | Fredrik Bernelf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *