Fackets sexistiska smutskastning!

1s 2sHotell och restaurangfacket har dragit igång en pinsamt unken smutskastning av restaurangbranschen.

Vi vet sedan tidigare att HRF missbrukar sin makt systematiskt och idkar maffiametoder, men nu när det går dåligt för sossarna i opinionsmätningarna tar man till en ny strategi, smutskastning som går utöver allt som tidigare har setts i en valrörelse.

Facket har lagt en halv miljon på en kampanj på att smutskasta alla småföretagare som driver restaurang, förutom att kampanjen är unken så är den grovt sexistisk.

Bilderna visar alltid vita män, ofta överviktiga som sexuellt trakasserar kvinnor eller utnyttjar dem till allehanda gratisarbete. I Sverige är det dock möjligt att utmåla vita män på detta sätt och komma undan med det, men ingen annan grupp. Då kallas det stereotypt, sexistiskt, fördomsfullt, rasistiskt eller fult.

Jag förstår att många som arbetar hårt med sina verksamheter tar väldigt illa upp att bli utmålade såhär av facket, och i förvrängningen av sossarna då det i mångt och mycket är samma sak. Facket ringer också upp förstagångsväljare och säger åt det att rösta på S. Är det någon som kommer ihåg vilket liv det blev när en enskild MAX företagare sa till sina anställda vad vallöftena hade för effekt på den egna verksamheten? Det blev ett jävla liv på fack och media, det fick han inte berätta för sina anställda! Men facken själva kommer såklart undan med att säga åt folk hur man ska rösta och pumpar in mångmiljonbelopp i Socialdemokraterna som enskilt parti.

Kampanjen är djupt felaktig på många sätt, inte minst eftersom 6 av 10 företag i branschen drivs av invandrare, inte vita män, och en stor del av dessa invandrare är även kvinnor, precis som min sambo. Men HRF tror väl inte att invandrare eller invandrarkvinnor är kompetenta nog att driva verksamheter?

Med denna kampanj spottar facket både henne och hennes anställda i ansiktet Men HRF har ju inte som syfte att ge en bild av verkligheten utan det är en ren smutskastningskampanj med nidbilder. Jag bara undrar, hur kan facket få komma undan med detta? Det för snarare tankarna till hur judar utmålades i karikatyreri 30-talets Tyskland.   Att kampanjen sedan heter schyst politik är ju skrattretande, är detta nivån för schyst politik? Facket visar en gång för alla varför fler borde begära utträde. Men framförallt avslöjar den fackets unkna syn på småföretagarna och förklarar på ett utmärkt sätt varför många har svårt att samarbeta med HRF.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *