Rötmånad och Klass 1 Varning! Hur ska det gå?

Nu är det farligt i Sverige! SMHI går ut med klass 1 varning pga. av värmen och andra myndigheter varnar för rötmånad, hur ska vi överleva detta?

Som vanligt går myndigheter och media ut och varnar, de måste tala om för oss svenskar hur vi ska klara av värmen. Det ges råd om hur vi ska dricka, äta mm så vi inte trillar av pinn i värmen Livsmedelsverk och andra går ut och varnar för rötmånaden och experterna ger råd hur vi ska klara av den. Vi måste verkligen ha med oss kylväskor och is-klampar när vi handlar, etc.

Sverige har gått från ett land med vikingar till ett land med veklingar! Det blir 30 grader i tre dagar och katastroflarmen avlöser varandra, hur ska vi äta? Hur ska vi dricka? Hjälp! Herregud, sluta snutta på myndighets-tutten hela tiden och tänk lite själva.

_DSC8302 _DSC8304Bilderna här är från Thailand, landsbygden på gränsen till Laos, april månad, över 40 grader! Jag handlar kött på marknaden, ser du några kylväskor? Nope… blir jag magsjuk? Nope…. Men det hade nog sett lite komiskt ut, Svenne-banan med höga tubstrumpor, midjeväska och kylbag på marknaden… Please put this in my kylbag… safe from Sweeden!

Utgår det några klass 1 varningar pga. av värme?… nope. Där är det rötmånad året om, men det fungerar ändå! Just i april är det så in i bängen varmt att dessa 30 + vi har här skulle ses som riktigt svala, det motsvarar snarare natt-temperaturen!.

Så här sitter jag i Sverige med min NCAP-krocktestade cykelhjälm och läser myndigheternas råd om hur jag ska överleva 3 dagar i 30+ och rötmånad samtidigt. Viking eller vekling?

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *