Har du redan glömt hur det var i Sosse-Sverige?

Olof-Palme-pictured-here-in-1983-AFPDet växer upp en generation av röstberättigade som är så unga att de inte kommer ihåg hur livet i Sosse-Sverige var, och kanske har du också redan glömt?

Sosse-eran under t.ex. Olof Palme ses ofta som sossarnas storhetstid och många vill tillbaka dit, det ville jag själv när jag var uppväxt och indoktrinerad i sosse-tänket. Men har du glömt hur det var på slutet av 70 och på 80-talet? En vanlig bruksarbetare kunde få 75 % i marginalskatt, men man kunde få upp till 85 % på förvärvsarbete, Astrid Lindgren fick 102 % i skatt om man räknade in allt, ja sossarna kunde ta över 100 % av medborgarnas pengar i skatt, det låg oerhört nära sann kommunism, har du redan glömt storhetstiden under Palme?

Vi hade även arvs och gåvoskatt, det var upp till 70 % på större förmögenheter. Orealiserad reavinstskatt fick ej dras av och summan av dem blev nära 100 %.  Det hände att arvsskatten och reavinstskatten blev större än förmögenheten om värdet sjönk mellan dödsdagen och försäljningen av aktier eller fastigheter. Detta är något som vänstern och LO nu propagerar för ska återinföras! Det är en skatt på redan skattade pengar, en ren stöld kan man tycka, sovjet style!

Det enorma skattetrycket ledde också till att svenska företag gick på knäna, de hade inte längre råd med nyinvesteringar och det hotade på allvar den svenska ekonomin som hade blivit allt mer lik en sovjetisk ekonomi, detta var en av anledningarna till att man tvingades sänka skattetrycket, ingen ville eller kunde längre investera i Sosse-Sverige.

Borgerliga regeringar har tack och lov inneburit lite av en frisk fläkt i Sosse-land. Kommer ni ihåg hur det var innan 2006? Jag fick inte välja vårdcentral, nej jag var tvungen att ta ledigt hela dagen från jobbet och åka hem till förorten och gå hos doktorn, nu har jag valt läkare precis vid mitt jobb, tyvärr gäller detta inte som lag. Jag var inte heller betrodd med att få gå och köpa en panodil eller allergitablett när jag behövde en, nej nej… fanns bara reglerat på apoteket som hade öppet vissa dagar och tider, inte som nu när jag kan köpa en på Konsum när JAG faktiskt behöver den. Nej i Sosse-land ska man inte få köpa huvudvärkstabletter förutom på i förväg bestämda tider och platser, allt ska vara reglerat ned till minsta panodil.

Det var också en borgerlig regering som införde det fria skolvalet, ja inte fan skulle jag få välja min egen skola, hur skulle det se ut? Jag som bor i förorten skulle banne mig stanna där, inte sprida mig in i de finare skolorna inne i stan?  Sosse-politiken innebar ju att man verkligen var totalt beroende av i vilket område man bodde, man hade inget val, det var ogenomträngliga murar till andra skolor en den som den Socialdemokratiska kommunpolitikern hade beslutat att du skulle gå i.

Nu har det införts Attefall-hus (mot en vilt protesterande opposition) man får bygga 25 kvadrat utan bygglov. Halleluja, äntligen får man bestämma lite över sina egna ägor, precis som i andra länder där sossarna inte har styrt. Men hade de fått bestämma hade man fått bygga NOLL kvadrat utan bygglov. Så var det tills en borgerlig regering införde friggebodar som fick byggas utan bygglov, nåt som vänstern såklart inte gillade, byråkraterna måste ju ha nåt att göra?

Det finns förförande andra rester av Sossestyret kvar, t.ex. behövs bygglov inom detaljplanelagt område för att få ändra färg på huset, ja du läser rätt, det krävs bygglov för att få måla om sitt eget hus, det är inget du ska få bestämma själv, det ska byråkraterna göra i sann sosse-anda. Förhoppningsvis är detta nästa idiot-regel som ryker, men vinner vänstern valet så kan man ju glömma det, då återinförs väl alla andra regleringar igen.

Under sossarna  blir varje individ en robot i kollektivet, blip blip blip som inte kan göra egna val, partipolitikern gör valen åt dig. Varje individ är endast en kugge till nytta för kollektivet. Men du kanske redan har glömt hur det faktiskt var? Ineffektivt och utan egna val, passar bra för de som vill stå med mössan i hand och låta andra göra valen åt dig käre kamrat.

Sossarna har redan haft fritt spelrum i närtid och vi vet hur det såg ut då, lär av historien.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *