Sverige jämställt gällande arbete!

Media presenterar nu SCB:s statistik om hemarbete. Feministerna hävdar då i kör att det inte är jämställt, ty kvinnorna gör fortförande mer hemarbete än männen även om skillnaden minskar. Aftonbladet går i bräschen med rubriker som ”äntligen tar gubbarna i”, metro skriver ”långt kvar till jämställdhet i hemmet”.

Vad visar då dessa siffror av kvinnoförtryckande mansgrisar? Jo att kvinnor gör mer hemarbete i form av hushållssysslor och män gör mer av underhållsarbete. Lägger man ihop all arbetsbelastning inklusive förvärvsarbetet så sliter både könen lika hårt. Män och kvinnor lägger lika stor tid på arbete/hemarbete, är inte det jämställt?

I min värld är det inget konstigt att den som arbetar mindre gör mer hemma. Vore det inte himla märkligt om jag som jobbar mindre än min flickvän sitter på soffan och zappar på tv och kräver att hon ska göra hälften hemma när hon kommer hem efter ett 12-timmars pass? Är det jämställdhet? Enligt feministerna så är det tydligen det, enligt mig är det idioti och en formel för skilsmässa.

I takt med att kvinnors förvärvsarbetande har ökat så har fördelningen av hemarbetet förändrats proportionerligt och män har fått en större del, helt naturligt. Vi är jämställda i Sverige eftersom att båda könen har lika mycket tid kvar för sin fritid. Feministerna glömmer också att redogöra för att en stor del av att kvinnor är hemma mera är at kvinnor har monopol på föräldraledigheten och umgänge med sina barn. Undersökningar visar att det är kvinnor som är största hindret för en jämnare fördelning av föräldraledigheten, inte männen.

Aftonbladet kunde lika gärna ha haft en rubrik ”Äntligen tar kärringarna i” och bidrar i större utsträckning till försörjningen. Men sådana sexistiska rubriker skulle naturligtvis inte uppkomma i media. Som vanligt är det svenska medelålders män man kan kasta hur mycket skit som helst på oavsett hur verkligheten ser ut.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *