Kissa i handfatet miljövänner!

handfat.jpg

I Europa använder vi i genomsnitt 200 liter dricksvatten (färskvatten) per dag, ca 50 liter går åt till att spola toaletten med, jag har hittat en lösning, kissa i handfatet.

Jag har en gammal toalett, med spaken på sidan och en svart knopp på, jag vet inte hur många liter den spolar men det är nog en halv ocean, trots detta är den inte så bra för det är högrisk för ”floaters” i den så att man får kolla noga 2 ggr, men det var en parantes hmm…

När det gäller att spola ned urin med dricksvatten så förstår nog de flesta hur vansinnigt det egentligen är. Än så länge finns det få urinseparerande toaletter men med lite knep o knåp så kan man lösa separeringen själv. Handfatet går utmärkt att kissa i, det bästa sättet är att sätta på kranen med en liten stråle och kissa rakt in i den, då försvinner det rakt ned direkt. Det går åt lite vatten men långt ifrån så mycket som att spola ned det med toaletten.

En del kanske tycker detta låter äckligt, men tänk efter, varför skulle det vara det? Uhh… kiss på fingrarna tänker kanske en del, hmm, nej, inte mer än du får kiss på fingrarna i toaletten, dessutom är urin helt rent och ofarligt. Och efter att man har kissat så tar man bara handen o sveper genom vattenstrålen några gånger så sköljer man även av handfatet utifall man skulle ha kissat lite på kanterna.

Det finns egentligen bara några få nackdelar med detta. En är att när man är borta hos någon så blir det svårare eftersom de kan undra varför de inte har hört någon spolning och de flesta har konservativa attityder när det gäller toalettbesök. Det är svårt att imitera en toalettspolning så då kan man ibland tvingas till en så kallad spökspolning, ett snabbt tryck på spolknappen så det blir en minispolning. Miljövinsten minskar naturligtvis, men det är ändå bättre än att spola fullt med toaletten, så fram för lite civil olydnad.

Den andra nackdelen är att folk kan börja gnälla på att det luktar kiss när de spolar o handfatet, hmm… ja rengöringsfrekvensen av handfatet torde ju öka, men o andra sidan så kanske du inte behöver göra rent toaletten lika ofta? Annars så kan man alltid skylla lukten på avloppet, jävla kommun som aldrig sköter sina grejor som de ska.

Jag har ännu inte kommit fram till något miljövänligt sätt att göra nr 2, men vem vet, en del har ju såna där bruna kompostpåsar. Jag ska rapportera om jag kommer på några fler fiffiga miljösätt, jag tar också gärna emot tips. Om vi är många så kan vi göra skillnad, glöm inte det!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kissa i handfatet miljövänner!

  1. Albert Mutt skriver:

    Jag kissade i handfatet hemma hos en kompis och hon upptäckte det. Hon hade inte hört någon spolning och frågade mig ”kissade du i handfatet”. Jag svarade panikslaget ”nej ” vilket inte minskade hennes misstankar direkt. Hon sa därefter ”du spolade ju inte och det är inget kiss i toan”. Vänskapen tog slut. Hon ville aldrig mer umgås med mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *