Två döda, puckon springer midnattsloppet!

spring.jpg

I samband med årets midnattslopp i Stockholm dog 2 deltagare, det är naturligtvis väldigt tragiskt.  Nu kommer snacket från ”experterna” att man ska få fylla i ett hälsoformulär innan ett lopp för att förhindra liknande händelser.

Ehhm, ska man skratta eller gråta? Det är för det första inte arrangörens fel att två personer lyckas springa sig till döds. Det är förvisso puckat att ha ett lopp mitt i natten, själv skulle jag inte springa vid den tiden ty då sover jag. Men man kan undra hur fan man lyckas? Fattar inte folk att de kan behöva dricka ordentligt innan och kanske en skvätt även under loppet?

Vidare skriver tidningarna att arrangörerna var medvetna att de släppte ut löparna i ”extremt väder” hmm, jo det v ar ju faktiskt 21 grader igår, förvisso lite fuktigt. Själv har jag sprungit tokträning i uppförsbackar i Italien i + 30 grader och stekande sol.

Kanske kan det ha varit så att dessa personer hade druckit alkohol innan? I så fall får man skylla sig själv. Att man ens lyckas spring ihjäl sig på en ynka mil är otroligt, det är för fan ingen maraton så det måstet ha varit personer med riktigt dålig hälsa, eller som beter sig som totala idioter, för en normal person ska fan orka ta sig en mil utan att dö. Nej, det måste vara individens eget ansvar att använda skallen, inte arrangörernas. Mår man så jävla dåligt att man håller på att dö så BRYTER man?

Så allt snack om hälsoformulär bla bla kan ”experterna” köra upp någonstans, vad hände med folkvett och eget ansvar? Förbjud rökning istället som dödar 8000 personer varje år bara i Sverige, men det pratar man inte om att göra. jag tvingas stå ut med min sosskärring till granne som sitter och röker på balkongen var 20:e minut, således röker jag också var 20:e minut, passivt, för all jävla rök kommer in till mig, förbjud sådant istället.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Två döda, puckon springer midnattsloppet!

 1. K skriver:

  Jag skyller din icke-medkänsla med ungdomligt oförstånd och hoppas att jag har rätt – för din skull.

 2. lillajag skriver:

  Fan vad jag håller med dig! Haha.

 3. Aarden skriver:

  Jag vet inte vilket Stockholm du var i igår och vilken tidszon det ligger i, men i det Stockholm som loppet gick var det 27 grader varmt och extremt fuktigt och Midnattsloppet är bara ett namn och inte en tidsangivelse.

 4. C skriver:

  Håller fullständigt med K.
  26-åringen som dog gjorde det av hjärtstillestånd. kirurgerna hittade inget fel på hjärtat eller på något annat hos killen. Så på vilket sätt är denna man ett pucko? För att han kände sig frisk och skulle springa loppet han länge tränat för och ville klara av?
  Tänk lite innan du talar…

 5. Leif skriver:

  Du hakar upp dig på rubriken, den gäller allmänt många av de som springer, och det är allmänt hållet, inte direkt riktat till de två. Men det är inte sant som du skriver om kirurger, inget har obducerat dem. ”Båda dog sannolikt av hjärtfel, enligt läkarna. Men sådant syns inte utanpå” Citat från aftonbladet. Och om du läser inlägget så ser du att det jag främst vänder mig mot är det otroliga att man ska kräva att man ska fylla i hälsokontroller. Som i detta fall om det är hjärtfel så hade det inte hjälpt eftersom man inte vet om det. Och om det var så att de sprang ihjäl sig så, ja då var det puckat, tragiskt men puckat, far man så illa så bryter man.

 6. Ika Rapp skriver:

  Hej!
  Läser ditt inlägg när jag försöker få information vad som hände personerna som dog!
  Detvar nämligen samma natt som blev allvarligt sjuk utanför Gävle vi fick troligtvis in brandröks luft från de rysska bränderna som härjade som värst!
  Läs om bränderna och vad som kom med den luften så kan det finnas en annan orsak än det du inte har reflekterat över. Var inte så säker i dinna utalanden det kan vara andra saker som vi inte kan styra över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *