Bhää på er jävla fårskallar! (eller media knullar er i röven)

Enligt media så sjunker förtroendet för Mona Sahlin och socialdemokraterna. Detta kan tyckas märkligt då borgarna inte har gjort något för att förtjäna sitt förtroende. Arbetslösheten som skulle ordna sig bara de kom till makten verkar bli värre än någonsin, ekonomin likaså.

Vad kan det då bero på? Dels så är folk lite som får, de går i flock utan att tänka själva. Det har visat sig att det spelar större roll VEM som säger någon än VAD personen säger, bara det är skämmande, men det förklarar hur t ex Hitler kom till makten. Folk följer den som ingjuter förtroende, även om det de säger är munvänder. Att folk ändrar åsikt så radikalt och hoppar mellan två så olika partier som Moderaterna och Socialdemokraterna lite hipp som happ är även det skrämmande. Folk är tydligen väldigt oinsatta i politik och saknar åsikter och värderingar….bhääää på er fårskallar.

En annan stor orsak är mediernas vinkling. Sveriges Radios Ekot har låtit göra en undersökning. Den mätte hur Socialdemokraterna och Sahlin skildrades de senaste tolv månaderna. Detta jämfördes med hur Moderaterna och Reinfeldt skildrades under tolv månader då de satt i opposition.

För S och Sahlin så var 27 % av inslag i media negativa, för M och Reinfeldt var motsvarande siffra 6%, Sahlin skildras alltså nästan 5 ggr oftare negativt än Reinfeldt.  Man såg också att Reinfeldt oftare i opposition fick uttala sig själv i media, medan Sahlin oftare bara blir omnämnd. Vad som också framgår är att regeringarna skildrades olika.  S-regeringen under Göran Person framställdes mer negativt i media än Reinfeldts regering. Media gör uppenbarligen en stor skillnad, det är svart för socialdemokraterna och vitt för Moderaterna.

En anledning kanske ligger i att ungefär 80 % av de medier som finns är borgerliga? Är det rimligt att vi har medier som bedriver partipolitik genom att konsekvent svartmåla någon eller ett parti i media? Det är ju faktiskt vad man måste anse att det är om man skriver negativt ungefär 5ggr oftare och låter någon uttala sig mer sällan.

Media ska granska alla och rapportera sakligt, att de tar ställning och skildrar olika pga. av partifärg är ett hot mot demokratin. Det kanske är dags att diskutera medias roll o samhället? Om det hade varit omvänt så hade kommentarerna inte låtit vänta på sig. Det hade kallats vänsterkartell, sossemaffia etc.… men nu? Nu går det ganska omärkt förbi och folk sväljer vad de läser. Bhää på er igen fårskallar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bhää på er jävla fårskallar! (eller media knullar er i röven)

  1. * Kristina * skriver:

    Jag har röstat S i alla tider men lägger ner nu. S har INGEN trovärdighet kvar samt en sämre partiledare får man leta efter. Det krävs nytt blod i S!

    K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *