Sanningen om dubbelmördaren Annika Östberg


Hela historien med Annika Österberg är ytterst märklig. Hon har suttit 28 år i amerikanskt fängelse dömd för dubbelmord. Svensk media har i säkert 15 år försökt få hem henne och kört snyftarhistorier om Annika och hennes mamma, man har försökt att framställa henne som oskyldig.

Samtidigt som det gapas mycket om hårdare straff i Sverige så behandlas Annika Österberg som en rockstjärna. Hon är en av Sveriges grövsta brottslingar, varken mer eller mindre! Redan 1974 satt hon fängslad för att ha begått dråp. Nu har hon suttit fängslad för dubbelmord och rån, 1:st degree. Hon var i högsta grad delaktig i morden, även om hon inte utdelade de dödande skotten, så var hon enligt åklaragre och domen to m den drivande.

I Malexandermorden så dömdes även Tony Ohlsson och den andra snubben Axelsson för mord, trots att det var Arklöv som sköt, Axelsson körde bara bilen, och morden var inte planerade. Är det någon som tycker synd om dom och att det var fel? Knappast. Men de var mer oskyldiga till dubbelmord än vad Östberg är. Hon var bra mycket mer delaktig i sitt dubbelmord än vad de var i Malexander. Så varför denna skillnad?

Enligt domen (och Annika själv) så var Annika Östberg den som planerade rånmordet på Joe Torre. Hon stämde möte med honom för att sälja kött, medan Annika distraherade Torre genom att låtsas ta fram kött ur backluckan på bilen så sköt hennes pojkvän Cox honom flera gånger. Dagen efter fick de flyende punktering, och en polisman, 34-årige Richard Helbush stannade för att hjälpa till. Återigen, Annika distraherade polismannen medan Cox smög upp och sköt honom i ryggen och bakhuvudet, Annika sa sedan till Cox att stjäla mannens plånbok och dumpa kroppen i ett dike, paret flydde igen.

Paret kraschade under den följande jakten med bilen i ett dike och skottväxling utbröt. Annika hjälpte till genom att ladda om vapnen samtidigt som Cox sköt. Hennes pojkvän blev senare träffad och gav upp, men inte Östberg. Annika försökte istället att få tag på en pistol men övermannades av en polisman. Östberg som sedan redogjorde för brotten i detalj för att få lindrigare straff, skyllde allt på sitt heroinmissbruk. Blodprover som togs visade dock varken spår av heroin eller alkohol.

I det ena fallet säger man typ, lås in dom och kasta bort nyckeln. I andra fallet drar media snyftarhistorier och undviker att skriva sanningen om hennes kriminella bana och hennes delaktighet. I Annikas fall chartrar man t.o.m. ett privat jet för 650 000 som skattebetalarna får betala för att köra henne hem, som en rockstjärna, trots att fångtransporter i normalfallet sker via reguljärflyg. Och hon får stor uppmärksamhet i media och verkar välkomnas av hela svenska folket, en av Sveriges grövsta brottslingar. Ehh?

Det som skiljer förutom att Östberg var mer delaktig i morden än Tony Ohlsson och Axelsson är att hon är kvinna. Det är ständigt samma sak med kvinnliga brottslingar. Då körs det snyftare och man försöker hitta förklaringar, att det måste ha varit hennes onda pojkvän, inte hon. Trots att hennes egen berättelse i domen totalt motbevisar detta. Hur är det med lika inför lagen? Hon är inte ett dugg bättre än Tony Ohlsson och Juha valjakkala, men hon har en fördel, hon är kvinna, och den använder hon och media till max. Även den amerikanska kriminalvårdsnämnden är starkt kritisk till att svensk media har gett en sådan ensidig rapportering om fallet.

PS: Även Leif GW Person anser att Östberg särbehandlas och att ”hon är inte så liljevit som man försöker utmåla henne”.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sanningen om dubbelmördaren Annika Östberg

 1. Frogbrain skriver:

  Håller med till 100%!

  Utöver det kan jag tillägga att en avlägsen bekant har suttit på samma fängelse som Annika. Enligt henne satt Annika på toppen av hierarkin bland fångarna och såg till att hålla sig där genom upprepade våldsbrott, inkl. våldtäkter av medfångar.

  Nu är hon äntligen ”hemma i Sverige” så att vi kan rehabilitera och permittera henne à la Svartenbrant…

 2. sten skriver:

  -Jag googlade för att få rikligt med kött på benen, jag menar, du är inte den ende som känner sanningen. Jag lyckades inte spår någon faktaspäckad länk till fallet Annika Östberg. Kan du inte ge oss din källa?

  Just nu är ett fall uppe i Sverige, ett som handlar om ett bombdåd mot en åklagare. Hennes liv har blivit förstört. Du har stora känslor för brottsoffer, varför inte säga sanningen om det fallet, istället för ett 28 år gammalt?

  -Det är sant, i det fallet handlar det inte om en nu snart 60 åring kvinna, utan om ett kriminellt mycket aktivt brödraskap.

 3. Akantus skriver:

  Det kostade rätt mycket att få hem fanskapet också, handlade om flera miljoner om jag inte minns fel.

  Som sagt, kvinnor behandlas som heliga kor i Sverige.

 4. madelen skriver:

  frogbrain!

  var det i Sverige som den där bekanten satt på samma fängelse som annika eller är det i USA ?
  det beror väl på vem hon varit med och våldtagit i så fall ,
  vet att sådanna som gett sig på barn och kvinnor själva blir våldtagna och de förstjärnar dom ändå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *