Mörda och gå fri! Rödeby


Pappan i Rödeby som sköt två ungdomar dömdes för dråp men slipper straff. Det är uppenbart att pappan hade skäl att känna sig hotad när ungdomarna kom in på gården för att trakassera familjen. Men gränsen för att freda sig går långt långt innan det han gjorde.

Han sköt två ungdomar med sitt gevär. Den ena pojken som hade skjutits bad för sitt liv samtidigt som pappan laddade om sitt vapen och sköt honom med ett dödande skott på en meters håll. Den andra pojken sköts på ungefär en och en halv meters håll.

Pappan friades i tingsrätten med hovrätten dömer honom för dråp men han slipper straff. Man anser tydligen att han inte hade uppsåt att döda. Ursäkta mig, om en pojke ligger skottskadad på marken och ber för sitt liv, då laddar man om och skjuter igen på en meters håll. Hur fan kan man då inte ha uppsåt? Jag tycker det är ganska uppenbart! Det är glasklart MORD!

Att han sedan döms för dråp men slipper straff är ju inte klokt. Då hittar man någon flummig förklaring om att han inte visste vad han gjorde, han var plötsligt sjuk, men NU är han frisk. Kontentan är att eftersom han var sjuk vid händelsen så ska han dömas till vård inte fängelse. Men eftersom han är frisk nu så kan han inte dömas till vård, snurrigt?

Vi har alltså ett fall där man döms i domstol för ett grovt brott men slipper straff. Det är tydligen bara att visa att man var sjuk just då, men nu är jag frisk. Det kan inte vara så att man på det viset skjuter två ungdomar varav den ena till döds och slipper straff eller att ta ansvar för sina handlingar.

Är han frisk nu så ska han väl sitta i fängelse nu inga konstigheter alls. Och hur fan bevisar man att man var sjuk ”just då” i efterhand? Rättskandal är ordet som faller på mina läppar!

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mörda och gå fri! Rödeby

  1. Anonym skriver:

    Pappan flippade ur mitt i natten efter hot och trackaserier i två år. Inget konstigt. Mer konstigt var det att familjen inte fich hjälp mot ligisterna.Sammhället har ett ansvar för sina medborgare. Dess utom var det på pappans tomt utanför huset. Förr stod det på väggbonader ” MITT HEM ÄR MIN BORG ” Det borde gälla även idag. Pappan är ingen mördare, han borde gå helt fri.

  2. Molle skriver:

    Om det som stått i tidningarna stämmer så var det nödvärn och dessutom ger lagen utrymme att ta i mer, även mer än nöden kräver, i lägen där man har svårt att besinna sig. Hur lätt är det att besinna sig i det läget som det var i Rödeby?

  3. Alexandra skriver:

    Är någon människa som har psyke nog att ta fram ett gevär och skjuta mot någon frisk ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *